reklama 11B

XI. den metropolitní sezóny:Dostihový den EŽ Praha

Dění v Conseq Parku Velká Chuchle pokračovalo jedenáctou kapitolou, jejímž vrcholem byl nejdelší a nejbohatší tuzemský dostih přes proutěné překážky – 11. Zlatý pohár EŽ Praha, a. s. Podrobnosti se dočtete v dostihovém infoservisu...
11.09.2017 00:56  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Pohár s převahou získal Tahini

V úvodní polovině cválal o mnoho délek před ostatními temperamentní Dangerous Gleam (tr. Popelka, stáj www.trdelnik.com-Luka, 5:1), s nímž se zkušený Paul Andrew Johnson nehodlal přetahovat, postupně jej však soupeři dostihli. Žokej se pokusil nechat koně odpočinout a v koncovce ještě vybojoval čtvrté místo. Snadný triumf však s náskokem osmi délek na nejbližšího konkurenta získal devítiletý matador sestavy Tahini, v jehož sedle byl dvojnásobný a úřadující překážkový žokej-šampión Jan Kratochvíl. Reprezentanta stáje Scuderia Tania sázející na trať správě poslali v roli favorita 2,5:1. Svěřenec Josefa Váni zaznamenal již devátý kariérní triumf, sedmý na překážkách a třetí v tomto roce, když předtím opanoval březnovou Steeple Chase Di Treviso v Itálii a červencový Pohár Josefa Váni v Karlových Varech. Druhé místo finišem obsadil šestiletý Mustamir (ž. Stromský, tr. F. Holčák, stáj Ray Racing, 3,5:1), necelé dvě délky za ním skončil třetí Aztek (ž. Kousek, tr. T. Váňa, stáj Dr. Charvát, 7:1), pátá ještě procválala cílem čtyřletá klisna Flower of Love (j. Vyhnálek, tr. R. Holčák, Stáj Březová, 14:1).
 

Dostihové dění:

V otevírací Ceně společnosti SUDOP Praha (III. k., 1200 m) pro dvouleté nezvítězivší se při druhém životním vystoupení jistě prosadila bronzová z červencové bratislavské Ceny Muscatita, sázková druhá spolufavoritka Arakanie (tr. Vocásková, stáj Hana Horčičková, 3,7:1) s žokejkou Ingrid Janáčkovou.
 
Trenérka Helena Vocásková vyhrála i následující bod programu, v Ceně společnosti AŽD Praha (prout. př. IV. k., 3300 m) velmi lehce splnil roli favorita čtyřletý valach Hasan (j. S. Ferhanov, stáj Zeas Staré Hradiště, 1,7:1) a k dosavadním dvěma rovinovým prvenstvím přidal premiérové skokanské.
 
Roli první sázkové šance dostál i pětiletý valach Tapajo (tr. V. Chaloupka, Stáj Sokrates, 1,7:1), kterého k těsné třetí životní výhře dovedl trojnásobný a úřadující rovinový žokej-šampión Jan Rája, jenž na počet vítězství opět vyrovnal lídra letošního průběžného pořadí Jaromíra Šafáře.
 
Cena společnosti KK – provoz a opravy lokomotiv (III. k., 1400 m) byla zároveň třetím pokračováním seriálu Fitmin Cup pro dvouleté koně českého chovu a poutavým triumfem v ní zahájila reprezentantka a odchovankyně stáje DAR Cunami (9:1), lídr průběžného trenérského šampionátu Ludvík Haris dal v jejím sedle šanci vedoucímu jezdci žákovského žebříčku Davidu Liškovi, pro nějž to bylo již čtvrté zářijové vítězství.
 
V Ceně Irish Thoroughbred Marketing (hdcp V. k., 1400 m) si druhou kariérní výhru nečekaně zapsala pětiletá klisna Svitava (tr. Germič, Stáj Nerad-Jana, 10:1), v jejímž sedle byla vítězka loňského šampionátu rovinových jezdkyň Nikon Ladies Cupu a momentálně druhá v jeho letošním pořadí Kateřina Hlubučková.
 
V dramatické a vyrovnané koncovce Ceny společnosti SUDOP Brno (hdcp IV. k., 1600 m) sedmý plný zásah v již pětapadesátém startu kariéry zaznamenal devítiletý hřebec Chuan Che (tr. Bieliková, stáj FVE – Relay JK Levín, 5:1), kterého vedl trojnásobný a úřadující český amatérský šampión Jindřich Fabris.
 
Závěrečná Cena společnosti Signalbau (hdcp V. k., 1800 m) znamenala první životní vítězství pro mírně favorizovanou čtyřletou dceru dvojnásobné klasické vítězky Determinacje Determis (tr. Horáková, stáj EŽ Praha, 3:1), jíž dostihem provedl jezdec Daniel Vyhnálek.
 

Výsledky.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE