reklama 11A

Werth si upevnila pozici v čele světového žebříčku

Čerstvá držitelka titulu mistryně Evropy v drezuře Isabell Werth si se svou stájovou jedničkou klisnou Weihegold OLD drží neotřesitelnou pozici nejlepší dvojice na žebříčku FEI. Navíc se v hodnocení posunula i s dalšími koňmi...
05.09.2017 14:25  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Isabell Werth (uprostřed) na stupních vítězů při ME 2017. Foto: FEI / Richard Juiliart

Němka Isabell Werth dominuje současnému žebříčku FEI drezurních dvojic. S klisnou Weihegold OLD je v roli světové jedničky už po dobu mnoha měsíců, v srpnu s ní vybojovala zlato na ME v Göteborgu a svou pozici ještě upevnila. Navíc je na čtvrtém místě s Emiliem a na šestém místě s koněm Don Johnson.  Werth je tak bez diskuze nejúspěšnější drezurní jezdkyní současnosti na světě.
 
Na druhém místě se po přepočtu bodů k 31. srpnu objevil mladý německý reprezentant Sönke Rothenberger s koněm Cosmo. Německou nadvládu na špičce narušuje Američanka Laura Graves (Verdades) na pozici číslo 3 a Brit Carl Hester, který je s Nip Tuckem pátý.
 
Sedmá je dánská dvojice Cathrine Dufour a Atterupgaards Cassidy, za ní je na 8. místě Hans Peter Minderhoud (NED) s Glock´s Flirt. TOP10 uzavírají Ruska Inessa Merkulova s Mistrem X a nově britská dvojice Spencer Wilton a Super Nova. 
 

Žebříček FEI drezurních dvojic najdete v tomto odkazu




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE