reklama 11D

Vytrvalecké ME-JY se stalo španělskou záležitostí

Jednoznačný průběh mělo mistrovství Evropy juniorů a mladých jezdců ve vytrvalosti, které se konalo 2. – 4. září v portugalském Riu Friu. Čelo závodů ovládli jezdci Španělska, kteří obsadili prvních pět příček v soutěži jednotlivců a vyhráli ME týmů.
06.09.2016 15:31  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Paula Muntala Sanchez s koněm Echo Falls v čele skupinky. Foto: FEI / Endurance in the World

 

Na start mistrovství Evropy se postavilo 38 sportovců ve věku juniorů a mladých jezdců.
 
Závod se stal jednoznačnou záležitostí zástupců Španělska. Na prvním místě dojela jednadvacetiletá jezdkyně Paula Muntala Sanchez s koněm Echo Falls, která dokončila v čase 5 hodin 14 minut a 57 sekund. Její průměrná rychlost na 120 km dlouhé trati měla hodnotu 22,86 km v hodině!
 
Španělé brali navíc i další cenné kovy. Stříbrnou medaili vybojovala dvojice Laura Fernandez Piňa a Cadigaam a bronz získala Bruna Pujols Aumatell s Lludriga de Masferrer.
 
Čtvrtá a pátá příčka patřila také dvojicím ze Španělska a až na šestém místě dojela Francouzka Henriette D Ursel s koněm Wloszka Fontanel.
 
V hodnocení týmů pak pochopitelně nemohl vyhrát nikdo jiný než Španělé, druzí byli Italové a třetí Portugalci
 
Šéf sekce vytrvalosti Mezinárodní jezdecké federace FEI Manuel Bandeira del Mello k tomu řekl: „Byl to den plný fantastického sportu. Španělé se ujali vedení hned od samého začátku, a ukázali naprostou převahu, vynikající jezdecké schopnosti a připravenost koní na těžké technické trati.“
 
Zdroj: www.fei.org



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE