reklama 11D

Challenge Ride Šamorín úspěšná pro domácí jezdce

Mezinárodní závody ve vytrvalosti nazvané Šamorín´s Challenge Ride se konaly o víkendu 25. – 26. června. Jak název napovídá, jelo se v okolí jihoslovenského města Šamorína. Na programu byla i soutěž CEI3*, v níž se dařilo domácím jezdcům.
27.06.2016 13:17  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz

Na mezinárodní vytrvalecké závody do Šamorína míří tradičně velmi silná konkurence z mnoha evropských zemí. Také na Challenge Ride dorazilo mnoho jezdců, včetně početné české ekipy.
 
Vrcholem závodů, které se jely 25. a 26 června, bylo CEI3*, tedy závod na 160 km. Z vítězství se radovala španělská dvojice Maria Alvarez Ponton a Querhan du Tourtel, která na zdolání trasy potřebovala čas 8:51:09. 
 
Na druhém místě projel cílem slovenský jezdec Mario Hoffmann na Arai Polvorillo a třetí dokončila také slovenská reprezentantka Michaela Supeková se Saguar de Garbi.
 
Nejlepší českou dvojicí byla Tereza Kopecká s Tuzemcem. Ti dorazili průměrnou rychlostí 14,665 km/h po čase 11.38:08, což stačilo na páté místo. Šestá pak skončila Silvie Lorenzová s Tozeur du Sauveterre.
 
V Šamoríně se jelo několik dalších kategorií. O 40 km kratší soutěž ovládl také Španěl, tentokrát Guillem Soldevila Altarriba na AS Chuanita. Z pěti českých dvojic dokončily čtyři. Seřadily se na 8. – 11. místě v pořadí: Tereza Kopecká – Victor Destourelles, Rozálie Kopecká – Vie de Niellans, Janek Kroupa – Gazal V6 Hektor a Lucie Kubíková a MK Tarek.
 
Výsledky z dalších kategorií najdete ZDE



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE