reklama 11C

Všestrannosti kraluje poprvé v historii Jung

Micheal Jung z Německa, který se v roce 2012 po olympijských hrách v Londýně stal prvním jezdcem všestrannosti, který je držitelem titulu mistra Evropy i světa a zlatých olympijským medailí, se poprvé dostal do čela FEI světového žebříčku …
05.05.2015 06:22  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Foto archiv FEI

William Fox-Pitt z Velké Británie, několikanásobný olympijský vítěz, držitel medailímistrovství světa i Evropy, který bylčele žebříčku posledních dvanáct měsíců, klesl na druhou příčku. 32letý Jung byl minulý měsíc na třetí pozici. Teď je v čele o 58 bodů. Na třetím místě je Jonelle Price z Nového Zélandu. Ta je zároveň nejlépe umístěnou ženou žebříčku.

Jung začal jezditšesti letech a mezinárodní debut absolvovalroce 2009. V tomtéž roce zvítězilLuhmühlenusoutěži  CCI4*, ve finále FEI Světového poháruStrzegomi a získal bronzovou medailijednotlivcích na mistrovství Evropy ve Fontainebleau. Všech těchto vítězství dosáhl s La Biosthetique Sam FBW. Se stejným koněm zvítězil i na Světových jezdeckých hrách v Kentucky v roce 2010 a získal dvě zlaté medaile na OH v Londýně. Jung byl také součástí německého zlatého týmu ze Světových jezdeckých her v Normandii, kde skončiljednotlivcích na druhém místě.

Naposledy se Jungovi podařilo zvítězit ve třetím kole FEI Classics v Kentucky s klisnou Fisher Rocana FST a s La Biosthetique Sam FBW se umístil třetí. Tím se ujal vedení i v žebříčku tohoto prestižního seriálu. Jung na posledních dvou mistrovstvích Evropy (2011 a 2013) získal zlatou medailidružstvech i jednotlivcích. Letos se bude tato vítězství snažit obhájit v Blair Castle ve Skotsku ve dnech 10.-13.září.

Kompletní žebříček najdete ZDE.

 

Zdroj: www.fei.org




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }