reklama 11B

Normandie 2014 Všestrannost vede po krosu Fox-Pitt

Sobotní kros soutěže všestrannosti při Světových jezdeckých hrách zvládl nejlépe William Fox-Pitt s Chilli Morning, který byl po drezuře druhý. Bezchybnou a nejrychlejší jízdou , která jej stála jen drobnou penalizaci za čas, se posunul do vedení...
30.08.2014 17:44  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 

Sobotní kros soutěže všestrannosti při Světových jezdeckých hrách zvládl nejlépe William Fox-Pitt s Chilli Morning. Foto Jezdci.cz
 
 
Aktuálně Fox-Pitt 50,3 trestného bodu, což je o 1,7 bodu méně, než v případě Němky Sandry Auffarth s Opgun Louvo, jež do krosu vstupovala z první pozice. Radost německým fanouškům udělal i Michael Jung s Fischerrocana FST. Ten dosáhl s 52,3 body na prozatímní třetí příčku. Němci tak vedou s přehledem soutěž týmů. Skvěle si vedou také novozélandští jezdci. Jonelle Price i Andrew Nicholson mají shodně 52,5 bodu a ztrácí na vítěze pouze 2,2 bodu!
 
Celkem 28 dvojic sobotní náročnou část soutěže nedokončilo. To se naštěstí netýká našeho Martina Maivalda s Gombou, kteří se 159,3 body jsou na 62. z 63 řádků výsledkové listiny. Za nimi zůstává již jen běloruská závodnice Alena Tseliapushkina s Passatem. Martin Maivald obdržel 20 trestných bodů za zastavení a 78 za překročení časového limitu. 62,3 bodu si nesl ze sobotní zkoušky. Důvody penalizace za zastavení zdůvodnil již v průběhu soutěže: „Během krosu jsme měli jeden nepříjemný kontakt s překážkou, kde jsme obdrželi penalizaci za zastavení. Při šikmém nájezdu na překážku nám vycházel odskok trochu z dálky a sklouzli jsme se dovnitř do skoku. Byl to takový triplebar s příkopem. Chvíli se zdálo, že kobylku bolí noha, ale rychle se opět dostala do správného cvalu, tak jsme pokračovali. V půlce trati byla trochu zahlcená, jelikož byl terén opravdu měkký, ale zvládli jsme to. Dokonce v jedné z nejobtížnějších pasáží na překážkách 29 až 31 jsme absolvovali přímou variantu, přestože jsme měli v plánu jít tu lehčí. Když jsem ovšem najížděl na úvodní prvek, tak jsem cítil, že to zvládneme. Bouřlivý potlesk diváků nás hodně povzbudil a pakjsem věděl, že se do cíle určitě dostaneme,“ uvedl jezdec.
 
„Klobouk dolů před Martinem, absolvoval celý kros moc pěkně a jsem z toho nadšen, byť jsem mnoho z jeho jízdy neviděl. Sledovali jsme vše v zázemí u televizních obrazovek, ale bohužel na něj režie mnoho záběrů neukázala. Takže jsme vše měli jen zprostředkovaně přes on-line výsledky z jednotlivých překážek, které se zobrazovaly na jednom z monitorů,“ konstatoval šéf české mise Bohumil Rejnek. „I když se jedná o mistrovství světa, tak ta ztrátovost byla vyšší, než jsem očekával a určitě víc, než předpokládali zástupci Mezinárodní jezdecké federace,“ dodal Bohumil Rejnek. A jak vše prožívala šéfka ekipy všestrannosti Karolína Javorská? „Od rána jsme byli nervózní, ale naštěstí to dobře dopadlo. Přiznám se, že jsem se na Martina bála dívat na živo, a tak jsem raději držela palce za rohem a ostatní na mě křičeli, na kterém je skoku,“ prozradila. „Gomba je na tom dobře a vypadá již krátce po soutěži celkem čerstvě, takže si myslím, že jsme na zítřek připraveni,“ doplnila. 
 
Další podrobnosti přineseme večer! Kompletní výsledky najdete na www.normandy2014.com. Nezapomeňte také sledovat každodenní sestřihy toho nejzajímavějšího na programu ČT Sport. Přehled vysílání najdete POD TÍMTO ODKAZEM. Aktuální reportáž budete moci vidět ve zpravodajství České televize již dnes!
 




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE