reklama 11C

Voltižní Pohár národů při CHIO Cáchy pro Němce

Letošní ročník CHIO Cáchy otevřely voltižní soutěže, přičemž týmová soutěž při CVIO se jela v neděli 16. července. Převahu měli domácí, neboť z první i druhé pozice se radoval tým Německa. Českou stopu zajistili koně Cairo a Landar s Petrou Cinerovou
17.07.2017 09:36  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Voltižní soutěže se při CHIO Cáchy konaly po tři dny, a to od pátečního dne až do neděle. Právě v neděli se uskutečnil Pohár národů, kde se na start postavilo celkem šest družstev. Nejlepší výkon podalo německý tým II, kde závodili Janika Derks, Kristina Boe a ve skupině RSV Neuss Grimlinghausen. Tým si na své konto připsal 26,608 bodů a s náskokem necelých čtyř desetin se jeho členi radovali z vítězství.

Druhé místo si zajistil německý tým I, který bojoval ve složení Sarah Key, Erik Oese a skupina NORKA VV Köln-Dünnwald. I tento celek dosáhl na hodnocení nad 26, a to konkrétně 26,212 bodů.

Třetí nejlepší výkon pak podal italský tým, který dosáhl na 25,531 bodů. V tomto družstvu odstartovali jezdci Francesco Bortoletto, Anna Cavallaro a C.I.M. Italy.

V jednotlivcích jsme neměli žádné české zastoupení, nicméně dva muži startovali na českém koni, a to Landarovi. Lonžérkou byla Petra Cinerová a pomohla dvěma americkým reprezentantům ke konečné osmé a deváté pozici. Jednalo se o jezdce Kristiana Robertse a Daniela Janese.

Ještě lépe si pak vedli další dva voltižéři v mužské kategorii Balázs Bence (HUN) a Lukas Heppler (SUI) startující s druhým českým koněm Cairem. Jeho lonžérkou byla opět Petra Cinerová. Heppler skončil v závěrečné volné sestavě čtvrtý, Bence se umístil na 7. příčce. Oba čeští koně byli navíc nejvýše hodnoceni. V povinných a volných sestavách byl první Cairo, Landar byl nejlépe ohodnocen v technických sestavách. 

Kompletní výsledky naleznete ZDE.  




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE