reklama 11C

Vizitky koní a jezdců ve Velké pardubické 2018

ikonka

128. Velká pardubická s Českou pojišťovnou má na startovní listině 22 dvojic. Kdo z nich patří mezi favority a kdo mezi outsidery, to nastíní vizitky koní a jezdců, které připravili zástupci Dostihového spolku Pardubice…
14.10.2018 00:23  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Ilustrační foto Ivan Krejza
 
Na vizitky koní se můžete podívat níže. Příp. klikněte na TENTO ODKAZ, kde jsou navíc vizitky jezdců!
 

1 - MILERYT(POL), 11

Kvalifikoval se v srpnu, kdy dokončil daleko za ostatními. Třídu na to nemá a mezi touto společností nemá co dělat.
 

2 - NIKAS, 13

Před lety patřil mezi naši špičku. V roce 2015 proběhl cílem Velké pardubické na prvním místě, ale později byl kvůli pozitivnímu dopingovému testu diskvalifikován. V posledních letech šel hodně s formou dolů a několikrát změnil působiště. Posledním výkonem aspoň naznačil, že by tu neměl udělat ostudu.
 

3 - ZARIF(IRE), 11

V posledních třech ročnících Velké pardubické nebyl horší jak čtvrtý. Ani letos neběhá špatně a naposledy se rozcvičil v Ceně Peruána. V sedle ale nebude mít svého stálého jezdce.
 

4 - HEGNUS, 10

Před dvěma lety byl ve Velké pátý. Loni se již po druhém místě v červnové kvalifikaci na dráze neobjevil. Letos v ní začal a nestačil jen na suverénního Ange Guardiana. Formu ladil v Pardubicích před měsícem, kdy vyhrál dvojku na 4500 metrů. Patří mezi šancové koně.
 

5 - THEOPHILOS(FR), 8 

Byl úspěšný na kratších distancích, ale letos zvládl i oba starty v kvalifikacích, když posledně prohrál jen s obhájcem No Time To Lose. Délka Velké již pro něj může být problém, na pevnější dráze to ale může zvládnout.
 

6 - BRIDGEUR(FR), 7 

Loni tu skončil sedmý. Prezentuje se ofenzivním stylem, kdy operuje na čele dostihu. Ti nejlepší ho ale v závěru porazí. Tady bude jeho úkolem obhájit loňské umístění.
 

7 - VAJGAROS, 7 

Předloni tu vyhrál Cenu Jana Kašpara pro pětileté. Od té doby ale startoval sporadicky a žádná sláva to nebyla. Letos se představil jen v červnové kvalifikaci, kde na nejlepší nestačil, jeho jezdec s ním ale už závěr vypouštěl.
 

8 TER MILL, 12

Letos zaběhl dobře v červnové kvalifikaci, kdy byl třetí za Ange Guardianem a Hegnusem. S délkou Velké ale mívá problém. Nejlépe byl šestý, když loni na těžkém terénu ani nedokončil.
 

9 - TZIGANE DU BERLAIS(FR), 7

Celou sezónu se vyhýbal pevným drahám. To se vyplatilo. V poslední kvalifikaci nestačil jen na Ange Guardiana, ale bylo vidět, že v dostihu nešel na plný plyn. Jeho výhodou je nesporná vytrvalost a měl by být hlavním soupeřem No Time To Lose.
 

10 - TEMPLÁŘ, 11

Ve Velké startoval třikrát. Loni skončil na Taxisu, před tím na sedmém a osmém místě. Na ty úplně nejlepší zpravidla nestačí, což ukázal i v první kvalifikaci, kde na první čtveřici dost ztrácel.
 

11 - STRETTON, 8 

Mezi špičkou se mu dařilo nejvíc ve čtyřech a pěti letech. Loni byl pátý v Ceně Labe. Naposledy startoval v červnu, kdy v Pardubicích vyhrál dvojkový kros na 5200 metrů. Tam ale tak silní soupeři nebyli.
 

12 - VICODY(FR), 9

Loni opanoval Cenu Labe. Letos se vyhnul startům přes léto, ale v poslední kvalifikaci se již opět ukázal v dobrém světle. Pokud zvládne délku dostihu, mohl by zamíchat pořadí na předních místech.
 

13 - KASIM, 13

V minulosti se ve Velké pardubické několikrát umístil. Přeci jen na něj ale již doléhá věk. Loni dokončil na posledním osmém místě a na nejlepší nestačil ani v letošní srpnové kvalifikaci.
 

14 - VANDUAL(SVK), 10 

Letos se na dráhu vrátil po víc jak roční pauze. Červnové druhé místo za Strettonem nebylo špatné, závěrečné fázi poslední kvalifikace ale přestal stíhat. Mezi nejlepší by patřit neměl.
 

15 - RIBELINO(FR), 10 

Po diskvalifikaci Nikase získal vítězství ve Velké pardubické 2015. Na svůj výkon ale v dalších letech nenavázal. Loňskou sezónu vynechal a i letos jeho výkony nijak oslnivé nejsou.
 

16 - SZTORM(POL), 9

Letos vyhrál všechny tři starty, které všechny absolvoval v Polsku, když suverénně vyhrál Crylal Cup i Wielkou Wroclawskou. Loni byl také druhý v Grande Steeple-Chase D'Europa v Meranu. To svědčí o jeho vysoké třídě, na pardubické dráze ale statoval naposledy v šesti letech a na zdejších cross country nijak nezářil.
 

17 - ANGE GUARDIAN(GER), 10 

Předloni byl ve Velké pardubické druhý. Loňská sezóna mu moc nevyšla a na měkké dráze skončil ve Velké pardubické pátý. Letos si vedl naprosto suverénně, když po těsné porážce v první kvalifikaci s Talentem s přehledem ovládl červnovou i zářijovou edici. Očekávaná pevnější půda mu hraje do noty.
 

18 - DELIGHT MY FIRE(FR), 8

Loni třetí z Velké pardubické byla spíš brána za specialistku na wroclawskou dráhu. Tam se jí ale letos moc nedařilo. Čtvrté místo z poslední kvalifikace jí tu opět vrací do hry.
 

19 - NO TIME TO LOSE(GB), 9 

Obhájce loňského prvenství potvrdil svoji třídu v obou letošních startech, když v první kvalifikaci byl blízko třetí a v srpnu porazil Theophilose. Nárůst distance je pro něj výhodou a musí zde být považován za favorita.
 

20 - ARTISTMONTOT(FR), 8 

Před dvěma lety byl třetí ve Velké slušovické. Loňskou sezónu ale vynechal a letos i přes páté místo v srpnové kvalifikaci neukázal nic, proč by měl patřit mezi špičku.
 

21 - PARETO, 11 

Letos byl ve všech třech startech druhý. V Prvomájové steeplechase za Theophilosem, v polském Crystal Cupu a Wielke Wroclawské za Sztormem. V Pardubicích mu to ale nikdy moc nešlo.
 

22 - UNIVERSE OF GRACIE(GER), 13 

Tento veterán měl nejlepší sezónu před třemi lety, kdy byl ve Velké třetí. Loni obsadil šestou příčku. Jeho letošní výkony už moc slavné nejsou a do pořadí na předních příčkách by zasáhnout neměl.
 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE