reklama 11A

Vítězný Egypťan a Maher v čele GCT po Paříži

ikonka

Na závěr mezinárodních závodů Global Champions se v rámci Global Champions Tour uskutečnila během sobotního podvečera 7. července v Paříži Grand Prix. Vítězem se stal Egypťan Sameh El Dahan, do čela hodnocení se nově dostal Ben Maher…
08.07.2018 08:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 O vítězi pařížské Grand Prix rozhodovalo rozeskakování. Do něho se kvalifikovalo celkem jedenáct jezdců, kteří dokončili základní kolo 160 centimetrů vysoké bezchybně. Nejlepší výkon nakonec podal Sameh El Dahan s koněm Suma´s Zorro, kteří dokončili základní kolo i rozeskakování bezchybně. Na zkráceném parkuru se dostali do cíle v čase 36,32 vteřiny.

Na druhé místo se se ztrátou zhruba půl vteřiny dostal irský zástupce Bertram Alllen s koněm Molly Malone V před aktuální světovou jedničkou Harrie Smodlersem. Tento holandský zástupce sedlal koně Don VHP Z N.O.P. a dojel si pro třetí pozici.

Pěkné čtvrté místo získal britský jezdec Ben Maher s koněm Explosion W. Pro tohoto jezdce bylo umístění o to cennější, že ho dostalo nově do čela průběžného pořadí žebříčku. Přeskočil tak do té doby vedoucí Edwinu Tops-Alexandru.

Ta sice v Paříži nechyběla a kvalifikovala se i do Grand Prix, na konto si však připsala méně bodů. Vzhledem k tomu, že se jezdcům počítá pouze osm nejlepších výsledků, u této australské reprezentantky se navíc škrtal nejhorší výsledek.

Díky tomu je nyní na čele Ben Maher s 205 body na kontě. Následován je australskou jezdkyní Edwinou Tops-Alexander, která ztrácí na vedoucí pozici celkem šest bodů. Na třetí místo se díky dílčí třetí pozici v Paříži dostal Harrie Smolders z Nizozemí.

Z týmu Prague Lions se v této soutěži pro jednotlivce představil také Peder Fredricson, který v kvalifikační soutěži nechyboval. Bez trestných bodů dokončil i základní kolo Grand Prix. Jednu chybu si s koněm Hansson WI připsal až v rozeskakování, což ho zařadilo na devátou pozici konečného pořadí.

 

Kompletní výsledkové listiny naleznete ZDE.

Foto: Stefano Grasso




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE