reklama 11A

Prague Lions po 10. kole GCL v Paříži jedenáctí

ikonka

Prestižní parkurová série Global Champions, jež v polovině prosince vyvrcholí při galashow světového parkuru Prague PlayOffs ve vysočanské O2 areně, pokračovala desátým kolem v Paříži. Tým Prague Lions tam obsadil v silné konkurenci 13. příčku.
07.07.2018 19:37  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D


Vůbec poprvé se začátkem července v barvách Pražských lvů představil Švéd Peder Fredricson. Jezdec, který se může dle nejaktuálnějšího pořadí žebříčku Mezinárodní jezdecké federace pochlubit tím, že figuruje na druhém řádku tabulky nejlepších parkurových jezdců světa. V sedle desetiletého hřebce jménem Hansson Wl potvrdil své kvality již při čtvrtečním úvodu dvoukolové soutěže týmů Global Champions League, když dokončil náročný parkur s výškou překážek do 155 centimetrů bez penalizace. Bohužel to samé se nepovedlo jeho belgickému kolegovi Nielsovi Bruynseelsovi, jenž se s dvanáctiletou klisnou Cas de Liberte neubránil dvěma chybám. 

Při sobotním vyvrcholení ligové soutěže Bruynseels startoval pouze mezi jednotlivci v rámci kvalifikace do Grand Prix Longines Globlal Champions Tour. Do cíle tentokrát dovezl jednu chybu a ke čtyřem trestným bodům přidal ještě jeden za velmi těsné překročení stanoveného časového limitu, který byl 83 sekund. Ten překročil o pouhých 7 setin. 

Za Prague Lion nastoupila v sobotu 7. července jako první Anna Kellnerová se Silverstonem G. Až do deváté překážky šlo vše naprosto hladce, ale na skoku číslo 10 přišla lehká chyba znamenající 4 trestné body. Čas 81,28 sekundy tentokrát mezi jednou chybujícími nestačil na kvalifikaci do Velké ceny, k tomu bylo potřeba být řádově o čtyři sekundy rychlejší. O postup do Grand Prix se však rozhodně nemusel bát Peder Fredricson. S Hanssonem opět dokončil bez jediného zaváhání a na týmové konto nepřidal žádný trestný bod. V individuálním hodnocení soutěže skončil pátý. 

Družstvo Prague Lions obsadilo v Paříži nakonec 13. pozici, za níž si do žebříčku zapsalo 9 bodů. V součtu jich má 125 a figuruje na 11. řádku průběžného pořadí. Z této příčky poskočili na osmou Madrid in Motion, a to díky zisku 25 bodů za druhé místo. Společně s Montreal Diamonds byli v Paříži jediní, kteří prošli celou soutěží s čistým štítem, avšak Jos Verlooy a Harri Smolders reprezentující Montreal Diamonds byli téměř o 4 vteřiny rychlejší, a tak vystoupali při slavnostním vyhlášení na stupeň nejvyšší. Aktuálně mají 152 bodů a jsou pátí. Bod ztrácí na Rome Gladiators a Scandinavian Vikings. S velkým náskokem jsou druzí Valkenswaard United, kteří postupně dotahují London Knights. Mají 202 bodů a již jen 12 jich jim zbývá k tomu, aby vyrovnali vedoucí skóre. 

Série Global Champions se přesouvá jen pár desítek kilometrů od francouzské metropole – do areálu zámku Chantilly. Závodit se tam bude od 13. do 15. července. Podrobnosti najdete na adrese www.gcglobalchampions.com.

Foto David Horváth / CET
 




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE