reklama 11A

Vítězem pardubického Zlatého poháru Jan Kratochvíl

Zlatý pohár po dvanácti letech putuje do rukou trenéra Josefa Váni. Stalo se tak zásluhou pětiletého hnědáka Nos Galana, který předvedl skvělou koncovku a nechal za sebou všechny své soupeře. V sedle byl dne 11. června žokej Jan Kratochvíl…
12.06.2016 07:37  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

FOTO V GALERII IVAN KREJZA

 

Na startu Zlatého poháru předsedy Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR bylo po škrtnutí Neicera deset koní. Velké výkony se očekávali od Marmitona, zvědavost vládla nad šancemi Sokolavítěze tohoto dostihuroku 2012. Marmitonžokejem Lukášem Matuským ještě do cílové roviny vbíhal na prvním místě a Matuský tak měl na dosah čistý hattrick ve Zlatém poháru. Pak ale nastoupil Nos Galan a vše bylo jinak. „Šel jsem zezadu a postupně zvyšoval tempo. Netlačil jsem na něj. Počkal jsem si schovanýza ten poslední skok, protože vím, že Nos Galan dobrej konečnej speed. Ten dneska ukázal a vyhrál moc pěkně,popisoval průběh dostihu žokej Jan Kratochvíl, který svému parťákovi předpovídá velkou budoucnost. Nechci to zakřiknout, ale myslím, že velkou budoucnost . Když jsme ho jako tříletého přivezli, říkal trenér, že určitě dozraje, že jeho táta byl taky pozdnější. Měl pravdu, Nos Galan postupem času dozráválepšího koně.

Trenérem pětiletého hnědáka je Josef Váňa st., který se z vítězství v klasické steeplechase – Zlatém poháru radoval po dlouhých dvanácti letech. „S koňmi dobrými v klasikách jsme startovali spíše v zahraničí. Na Nos Galanovi se pozitivně projevilo i to, že nemusel cestovat deset hodin, ale jen dvě a půl,“ komentoval úspěch trenér Váňa. Dvě a čtvrt délky za Nos Galanem dokončil favorizovaný Marmiton připravovaný trenérem Radkem Holčákem, třetí finišoval teprve podruhé v Pardubicích startující šestiletý ryzák Kroceleon. Trenér Jan Blecha jej nasedla pro žokeje Jaroslava Myšku. Čtvrtá dokončila další svěřenkyně trenéra Váni pětiletá Sundara v sedle s trenérovým synem Josefem Váňou mladším a pátý Turdus trenérky Hany Kabelkové v sedle se Sertashem Ferhanovem. Dostih dokončili ještě Eliáš, Much More a na posledním místě bělouš Sokol. Naopak do cíle se nepodívali Laurian a Manifestation.

Pro Jana Kratochvíla to bylo druhé vítězství mítinku. Poprvé se radoval v Ceně Orling v sedle Igráčka. „Dařilo se mi v dostizích s těmi koňmi, o kterých jsem si to myslel. Ale hlavně jsem si přál vyhrát Zlatý pohár, což se mi povedlo. Takže dneska super den,“ pochvaloval si žokej.

 

Zdroj: Tisková zpráva




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE