reklama 11B

Přihlášky na Velkou pardubickou plné zvučných jmen

Přihlášky na 126. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou jsou sice skromnější než v minulých letech, jsou ale plné zajímavých jmen. V prvním kole do říjnového vrcholu české překážkové sezony realizační týmy přihlásily třiačtyřicet koní…
13.05.2016 06:22  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

pětice je ze zahraničí. A právě ta může být českým reprezentantům velmi kvalitní konkurencí.

 

Na přihláškách nechybí žádnévelkých jmen tuzemských koní. Celá řadanich Velkou pardubickou zkušenosti, nebo sbírala vavřínyprestižních dostizích. Podle očekávání o vstupenku do legendárního dostihu budou usilovat třeba Ribelino či Nikas, nechybí ani vítěz loňské Ceny Vltavy Charme Look či Ceny Labe Hegnus, který je společně s Rabbit Hawk Wingem a Vandualem nováčkem ve světě Velké pardubické. Přihlášen je také vítěz letošní Úvodní cross country Koroka Power Zar či vítěz Prvomájové steeplechase v Lysé nad Labem Ange Guardien. Představit by se mohl také zkušený Zarif, Klaus, Kasim, Sherardo či například Universe of Gracie, o kterého se v letošní sezoně nově stará trenérka Lenka Horákovážena, která jako jedináhistorii dokázala připravit vítěze Velké pardubické. Horáková je jednadevíti žen – trenérek, které své svěřence chtějí poslat na start dostihu. Pro doplněnítrenérů mužů je jednou tolik.

Nejvíce koní, tedy pět, do Velké pardubické hlásí žokej Josef Váňa, který prý sám uvažuje o startukoněm Rabbit Hawk Wing. O jednoho méně přihlásil trenér Čestmír Olehla, většina trenérů nahlásila jednohodva své svěřence. Pavel Tůma do bojů o start ve Velké pardubické možná překvapivě posílá Cherwicka, kterýněkolikrát ukázal, že nemá rád Irskou lavici, která ovšemkurzu kvalifikací i Velké pardubické je.

Zahraniční konkurenci představuje trio koníFrancie a také jeden zástupce britských ostrovů a sousedního Slovenska. S dvojicí koní opět po roce zkusí štěstí trenér Patrice Quinton. Místo „loňského“ Pasquini Rouge, který Velkou pardubickou dokončil na devátém místě, chce letos přivézt osmiletého Un Fou a také sedmiletého Roi Garryho, který se velmi dobřeminulém týdnu předvedlnejdelším dostihu světa na 7300 metrů Prix Anjou-Loire Challenge. Ještě větší hvězdou je vítězka tohoto dostihu, sedmiletá Vinga. Ve Francii ji připravuje Emmanuel  Clayeux. Také on v loňském roce uvažoval o startu ve Velké pardubickéhnědkou Torpille d´Ainay, kterou ale pardubické publikum nakonec nevidělo. Ostrovní země by měl zastupovat ve Velké Británii registrovaný Bless The Wings v přípravě trenéra Gordona Elliota. za sebou velmi úspěšné působenícheltenhamských crossech i v Irish Grand National. Trenér Elliot letos na svém kontěvítězstvícheltenhamském Zlatém pohárukoněm Don Cossack. Pětku zahraničních účastníků doplňuje slovenský svěřenec trenéra Jaroslava Brečky Peer Cooper. Oba se už letosPardubicích předvedli a to vítězstvímjednomrámcových dostihů Zahajovacího dostihového dne.

Realizační týmy mají možnost další koně přihlásit ještě ve druhém a třetím kole přihlášek, tedy do 25. srpna a 15. září. Aby se přihláška mohla proměnit ve „vstupenku“ do 126. Velké pardubickéČeskou pojišťovnou, musí koně absolvovat minimálně jeden ze čtyř kvalifikačních dostihů (nebo podobný dostihzahraničí). První tuzemská kvalifikace odstartuje už v sobotu 21. května 2016. Přihlášeno je do devatenáct koní a startovní listina by mohla připomínat samotnou Velkou pardubickou. Představit by se měli například druhýroku 2014 Al Jaz, velezkušený Klaus či Kasim, nadějný Hegnus, potomek slavného klisny Registany Reaper, překvapení loňské Velké pardubické Lorain, nejstaršíchpřihlášených do Velké pardubické Sherardo, favorizovaný Zarif a další. Diváci by měli vidět také dvojici Nikas a Ribelino, možná trochu smutné hrdiny loňské 125. Velké pardubickéČeskou pojišťovnou. Vítězný Ribelino právo na účast ve Velké pardubické bez nutnosti kvalifikace

 

/Tisková zpráva/




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE