reklama 11A

V úvodu finále GCL v Dauhá zářil Van der Vleuten

ikonka

První těžká zkouška čekala účastníky finále Global Champions League v Dauhá ve čtvrtek 9. listopadu. Jelo se první kolo týmové soutěže s překážkami do 155 cm. Zazářil v něm Maikel van der Vleuten (NED). Podrobnosti najdete v tiskové zprávě...
10.11.2017 08:58  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Stadion Al Shaqab zažil první sportovní drama v podobě zahajovacího kola GCL s překážkami do 155 cm. Ve špičkově obsazené soutěži nakonec zvítězil Maikel van der Vleuten na VDL Groep Verdi. Svedl boj s Gregorym Watheletem (BEL) v sedle Forlapa a Edouardem Menezesem (BRA) na Poden Farms’ Galip.

Nadšený Nizozemec řekl: „Verdi dnes skákal velmi dobře, vše šlo hladce a byli jsme dost rychlí, aby to stačilo na vítězství. Mohl jsem využít jeho prostorný cval. Teď se již zaměřím na sobotní Grand Prix“.

Uliano Vezzani postavil pro 18 týmů v prvním kole GCL kurz s 13 překážkami. Do rozeskakování se dostalo celkem sedmnáct dvojic, mnoho z nich se však rozhodlo v něm pak nestartovat.

První šla do kolbiště Američanka Lillie Keenan s Fibonaccim. Rozhodující část překonala s tímto elegantním běloušem čistě v čase 39,94. Následoval jí Maikel van der Vleuten, který s Verdim hodně zkracoval, při nájezdu na kolmý skok Longines diváci doslova nedýchali. Cílem proletěl v čase 37,73.

Další dvojice Pilar Lucrecia Cordon (ESP) a Goriana van Klapscheut shodila poslední překážku a stejná smůla potkala i Belgičana Jeroma Gueryho na Garfield de Tiji des Templiers. 

Bez shození překonal parkur Brazilec Eduardo Menezes v nové dvojici s koněm Poden Farms’ Galip. Čas však na Maikela nestačil. Neohrozila jej ani bezchybná Janika Sprunger (SUI) na Bacardi VDL.

Zbylí jezdci v rozeskakování, Laura Kraut (USA) a Geir Gulliksen (NOR) chybovali, když neustáli tlak, který nizozemská dvojice svým výkonem na ně vytvořila.

Finále GCT v Dauhá pokračuje v pátek 10. listopadu, kdy je na programu rámcová stopadesátka.

Foto: GCT / Stefano Grasso

Zdroj: web GCT

 




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE