reklama 11B

V říjnu proběhly Konference oblastí ČJF

Ve středu 16. listopadu se bude v Nymburku konat mimořádná celostátní Konference České jezdecké federace. Hlavním předmětem jejího jednání bude změna stanov ČJF. Před celostátním zasedáním musely proběhnout také oblastní Konference….
02.11.2016 12:23  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

Sérii jednání oblastních Konferencí zahájila Severomoravská oblast ČJF. Její Konference se sešla 4. října ve Frenštátě pod Radhoštěm. Účast delegátů dosáhla 21,5 % a v hlavním bodě se shodli, že by měly být schváleny pouze nutné změny stanov v souladu s NOZ. Další změny by měly být předmětem dlouhodobější činnosti pracovní komise
 
O den později se v Kolesách konalo zasedání východočeské Konference s 17,3 % přítomných delegátů. Ta schválila změny stanov bez připomínek. Zlínská oblast měla jednání Konference 14. října v Hulíně. Jejich účast patřila k těm vyšším, sešlo se 30 % delegátů. Konference navrhla schválit pouze nutné změny související s NOZ.
 
Severočeská oblast měla svou Konferenci 15. října s účastí pouhých 10,71 %. O stanovách není v jejím usnesení uvedeno nic. V Praze se sešlo 19,4 % delegátů Středočeské oblasti ČJF, kteří projednali návrh změn stanov bez připomínek. Pražská oblast zasedala při Konferenci 19. října s počtem 15,17 %. Delegáti změny stanov akceptovali, s žádostí o revizi článků 13 a 16. 
 
Změny stanov doporučuje k přijetí také oblast Vysočina, jejíž Konference proběhla v Hybrálci 20. října. Poměrně vysokou účast 31,1 % zaznamenala Konference Západočeské oblasti ČJF, která je konala v Sulkově 21. října. Ta vzala navrhované změny stanov na vědomí.
 
Ve stejný den se zasedalo také v Brně při jednání nejvyššího orgánu Jihomoravské oblasti ČJF. Přítomno bylo 17,73 % delegátů, kteří se shodli, že schváleny by měly být jen nutné úpravy podle NOZ. Padlo také několik návrhů změn, mimo jiné ten, že schvalování výše a lhůty splatnosti členských příspěvků by mělo být v kompetenci Konference ČJF nikoliv Rady, což bylo většinově schváleno
 
Nejvyšší účast ze všech zasedání zaznamenali v Karlovarské oblasti ČJF. Na Konferenci do Děpoltovic 21. října dorazilo 61,7 % delegátů, kteří schválili změny stanov. 27,90 % delegátů se účastnilo jihočeské Konference v Českých Budějovicích 26. října. Tam došlo po opravě věcné chyby a jednom dotazu k závěru, že změny stanov mají být schváleny.
 
Poslední Konferencí, která v říjnu proběhla, bylo zasedání delegátů Královéhradecké oblasti v Černožicích. Z prozatím není k dispozici usnesení.
 
 
 
 
 



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE