reklama 11D

Ceny FEI Awards 2015 byly předány do rukou vítězů

V pátek 13. listopadu byly během galavečera FEI v hlavním městě Portorika San Juan předány letošní ceny FEI Awards. „Oskary jezdeckého sportu“ předávala hollywoodská herečka Bo Derek, a pěti držitelům tleskalo mnoho osobností jezdeckého sportu.
15.11.2015 10:00  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C

Držitelé cen FEI Awards 2015 s prezidentem FEI (vpravo) a herečkou Bo Derek (v bílém). Foto: FEI / Richard Juilliart

Pět vítězů FEI Awards 2015 bylo oceněno za svoji vášeň pro rozvoj jezdeckého sportu. Ceny se tradičně předávaly po skončení FEI Generálního zasedání, za podpory společností Longines a Reem Acra. Hosté přiletěli z celého světa, více než 350 osobností a zástupců jezdectví přihlíželo při hvězdném večeru předávání.
 

Oceněni za rok 2015 byli:

 
VYCHÁZEJÍCÍ HVĚZDA -  Jessica Mendoza (GBR)
 
Jessica Mendoza – devatenáctiletá parkurová jezdkyně, jejíž hvězda v roce 2015 stoupá neuvěřitelnou rychlostí. Po celý rok předváděla výborné výkony v britské seniorské reprezentaci. Stala se nejmladší členkou týmu Británie na ME 2015 seniorů za posledních 40 let. Hrála klíčovou roli v zisku olympijské kvalifikace pro Velkou Británii.
 
SPORTOVEC ROKU – Boyd Exell (AUS)
 
Boyd Exelljezdec čtyřspřeží, který je v TOP sportu a hře o ceny FEIpo mnoho let. Šestkrát vyhrál finále Světového poháru, včetně posledního finále v Bordeaux. V letošní sezoně, která ještě není uzavřena, vyhrál sedm z devíti kol, ve zbylých dvou skončil druhý. Momentálně je jedničkou FEI žebříčku
 
NEJLEPŠÍ OŠETŘOVATEL - Jose Eduardo (Eddie) Garcia Luna (USA)
 
Eddie Garcia Luna je aktivní součástí americké drezurydeset let. Ošetřovatel koní olympijského drezurního účastníka Steffena Peterse (USA) se stal učitelem a mentorem ostatních ošetřovatelů. Je připravený pracovat 365 dní v roce, představuje všechny vlastnosti výborného grooma, respekt u dalších zaměstnanců, ale také u americké federace a oficiálů na závodech.
 
NAVZDORY VŠEMU - Oriana Ricca Marmissolle (URU)
 
Orianna Ricca Marmissollejezdkyně vytrvalosti, které byl v jejích sedmnácti letech diagnostikován třetí stupeň Hodgkinova lymfomu, a zahájila ihned intenzivní chemoterapii v prosinci 2013. Jenom osm dní po poslední chemoterapii v květnu 2014 už závodila. Navzdory nemoci a léčení cestovala po závodech po celém světě. Nyní, ve svých devatenácti, studuje vysokou veterinární školu
 
FEI SOLIDARITA - Les Chevaux qui pansent les plaies (Horses that heal wounds) (HAI)
 
Od terapie k parajezdectví – to je heslem organizace Les Chevaux Qui pansent les Plaies. Jejich iniciativa je zaměřena na děti zasažené zemětřesením na Haiti v roce 2010, zejména, těm, které musely postoupit amputaci. Projekt je provozován ve spolupráci s katedrou psychologie na univerzitě na Haiti, a je v něm zapojeno více než 250 účastníků.
 
Celá zpráva z galavečera FEI Awards je ZDE
 
Zdroj: www.fei.org 



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE