reklama 11A

V Paříži se odehrálo druhé kolo voltižního SP

Ve dnech 26. a 27. listopadu se v rámci seriálu Světového poháru ve voltiži odehrálo druhé kolo. Vybraní voltižní jezdci se představili během festivalu Salon du Cheval v Paříži. A k velké radosti diváků se dařilo zejména domácím reprezentantům…
29.11.2016 09:48  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Fotogalerie: FEI / Erin Cowgill

Vedle Němky Janiky Derks v kategorii žen zvítězili při druhém kole voltižního SP v Paříži francouzští reprezentanti Clément Taillez mezi muži a sourozenci Lucie a Simon Chevrelovi v pas-de-deux.
 
Kvalifikační kolo v Paříži v prvním soutěži v sobotu přineslo několik překvapivých pádů, takže pro zajištění bodů do žebříčku museli jet všichni voltižéři naplno i v druhém kole o den později.
 
Jako favoritka přijela do Paříže Janika Derks a čelila výzvě, protože závodila na vypůjčeném koni. To ovšem nezaskočilo a na dvanáctiletém Quartz d´Obliche pod vedením lonžéra Fabrice Holzbergera si zajistila nejvyšší známku 8,164.
 
Janika Derks, která doma jezdí za známý voltižní oddíl Neuss Grimlinghausen, obsadila letos na MS v Le Mans čtvrté místo, momentálně je druhá na žebříčku FEI, a letos usiluje o svůj první titul v rámci SP.
 
Druhá skončila Švýcarka Pascalle Wagner, které k tomu dopomohlo hlavně druhé kolo. Isabell Fiala (AUT) nezopakovala svůj triumf z Madridu, zranila se při pádu během své první jízdy a dokončila pátá.
 
Dva skvělé výkony předvedl domácí Clément Taillez s koněm Dyron, kterého lonžoval Cedric Cotton. Jeho známka měla hodnotu 8,547. Od třech ze čtyř rozhodčích dostal za umělecký dojem známku přesahující 9 bodů.
 
„Je to poprvé, co jsem dostal v kariéře za umělecký dojem 9,4. Je to fantastické. Můj kůň byl výborný, jako vždy. Známe se vzájemně na 100%“, řekl Taillez. Na druhé příčce skončil vítěz z Madridu Lukas Heppler (SUI), třetí místo obsadil Maďar Balazs Bence.
 
V pas-de-deux si pro první místo dojeli sourozenci. Lucie a Simon Chevrel dostali za svůj výkon 6,707.  
 
Seriál Světového poháru pokračuje dalším závodem, který se uskuteční ve dnech 8. – 9. prosince v Salzburgu
 
Zdroj: www.fei.org
 



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE