reklama 11D

V Martinicích vrcholil šampionát mladých koní

ikonka

Martinický šampionát mladých koní vrcholil sobotním dne 18. srpna, kdy se uskutečnila finálová kola pro jednotlivé kategorie. Skokový mítink pak uzavřela Letní cena Martinic, kde zvítězil Václav Horký. Tomu se v areálu letos opravdu daří…
18.08.2018 21:21  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Jako první se rozhodlo o tom, který kůň se stane šampionem mezi čtyřletými. Do rozeskakování se probojovalo celkem devět dvojic, které překonaly základní kolo parkuru ZL bez chyb. V rozeskakování se v nejlepší formě předvedla klisna Alberta 1 (Quidam Sohn). Tu sedlal Zdeněk Hruška. Druhý skončil Matěj Kotalík s Rebeccou van Opalic (Jimtown) před Vladimírem Jančou s Darcosall de Revel (Darco der Revell).

Pro pětileté koně byl připraven parkur L**. Z vítězství se nakonec radoval Marek Hentšel, který sedlal L-Queridu (Quaid FRH). Za ním si druhé místo za svůj výkon zasloužil Jakub Štěrba s Heartvitem ZH (Heartbreak ZH) před Jiřím Tmějem s Londonderry DK (Eurocommerce London).

V šestiletých se nakonec rozeskakování neuskutečnilo, neboť jediný Dařbuján (Diamant de Semilly) dokončil parkur S** bez trestných bodů. Vítězného koně sedlal Jan Chýle. Druhou příčku získal Jiří Tměj s koněm Atila 2 (Dency) před Miloslavem Příhodou s Quibconou.

Pro sedmileté a osmileté koně byla připravena soutěž s handicapem na parkuru ST*/ST**. Do rozeskakování se dostaly celkem čtyři dvojice. Z vítězství se radoval Jakub Štěrba s Warnessem (Warrant). Tento jezdec zároveň obsadil i třetí pozici, a to s Go-On T.S. (Corlensky G). Mezi něj se na druhou příčku probojovali bezchybnou a rychlou jízdou Jiří Tměj a Crosby DK (Cachas).

Václav Horký letos již podruhé triumfoval v náročné martinické soutěži. Po vítězství ve Velké ceně Martinic v rámci Českého skokového poháru si další prvenství připsal i v srpnu. Tentokrát se jednalo o Letní cenu Martinic. V náročné zkoušce na stupni obtížnosti ST* opět sedlal Asile de Paix P. Jednalo se o jedinou dvojici, která překonala bezchybně základní kolo i finále.

Druhé místo v této soutěži získala mistryně České republiky Zuzana Zelinková, která sedlala Evitu R. Elitní trio pak uzavřela Barbora Vojtková s Quilagem.

 

Kompletní výsledky naleznete v záznamu závodů, viz odkaz níže.

Na snímku vítězka pětiletých. Foto archiv Dany Pinkavové




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE