reklama 11B

Úvod Jezdeckého festivalu v Lysé ve znamení skoků

Třetí ročník Jezdeckého festivalu v Lysé nad Labem začal ve středu 16. března tradičně úvodním kolem seriálu Pony ligy a Pony extraligy, kde se nejvíce dařilo Tereze Lipavské s Kačenkou. V bloku soutěží velkých koní se dařilo Kateřině Veselovské…
16.03.2016 19:06  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
V rámci kvalifikačního kola Pony extraligy, které se konalo na parkuru stupně SP, se podařilo zvítězit Tereze Lipavské s Kačenkou. Svoji dobrou formu jezdkyně potvrdila ještě v následující soutěži stupně Z, kde i mezi velkými koňmi napodruhé nenašla přemožitele. Tereza Lipavská je zároveň loňskou vítězkou tohoto pony seriálu. Nyní na kontě po prvním kole nejvíce bodů do letošního žebříčku. Do elitní trojice se v této nejvyšší pony soutěži dostala ještě Jana Táboříková a Romeo, a také Štěpán Filip, který sedlal poníka Bam. 
 
Během dopoledního bloku soutěží pro pony sevšak uskutečnily ještě dvě skokové zkoušky. V úvodním parkuru  ZLP se nejlépe předvedla Eliška Petrusová s Juráškem 12 a na parkuru LP se nejrychleji do cíle dostala Eliška Hasnédlová a Kewin 1. V rámci tohoto parkuru navíc jezdci do 12 let sbírali body do Pony ligy, což byl i případ vítězné jezdkyně. V této nejpočetnější pony soutěži si pro druhou pozici dojela Anna Helebrantová s Mateo di Belle před Klárou Kumičíkovou s Ivar Rianthe´s. Tento parkur se, stejně jako všechny ostatní pro pony, hodnotil s následujícím rozeskakováním
 
Středeční den zároveň přinesl tři parkury pro velké koně. O závěr se postarala soutěž stupně L* (115 cm), kde si pro vítězství dojela Kateřina Veselovská a JLB WavoChristie. Tato dvojice měla v cíli zhruba o dvě vteřiny lepší čas než druhá umístěná Šárka Votavová a Bailey. Ta stejně jako třetí umístěný Jaroslav Hatla a Reenmore Alfie závodí především v disciplíně všestrannost, která bude také součástí tohoto Jezdeckého festivalu.
 
Jezdecký festival v Lysé nad Labem pokračuje druhým závodním dnem ve čtvrtek od 9.00 hodin. Na programu budou opět skokové soutěže, při nichž budou jezdci sbírat závěrečné body do túry Zimního Jezdeckého poháru v kategoriích Small, Medium a Big Tour. Podrobnosti o programu najdete na www.jezdeckyfestival.cz. Veškeré dění je možné sledovat živě prostřednictvím on-line přenosu na internetové televizi EquiTV.cz (www.equitv.cz). 



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE