reklama 11B

Tři SP se přesouvají v listopadu do Stuttgartu

V německém Stuttgartu se ve dnech 18. – 23. listopadu koná další kolo Světového poháru. Na Stuttgart German Masters se sjedou ti nejlepší jezdci včetně evropských a světových mistrů a utkají se ve třech Světových pohárech a celkem čtyř disciplínách…
17.11.2015 06:54  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Foto archiv Jezdci.cz

letošním roce se již po jednatřicáté sejdou jezdci změřit síly ve stuttgartské hale, kde se skloubí jezdectví na světové úrovni a také atraktivní show.  Světový pohár se uskuteční ve skocích, drezuře a spřežení, tyto disciplíny pak doplní ještě všestrannostčele se světovou jedničkou. Ve všech čtyřech jezdeckých odvětví jsou na seznamech startujících opravdu kvalitní jména, která zajistí skvělou podívanou. Po dobu pěti dní se představí zhruba 180 jezdců z 26 zemí světa.

Mezi přihlášenými skokovými jezdci figuruje světový a evropský mistr Jeroen DubbeldamNizozemí či nejlepší ženaposlední době Penelope Leprevost. Sedlat své koně budou i švýcarští zástupci, a to Pius Schwizer či Steve Guerdat. Dále přijali pozvání bratři Whitakerové, kteří byli již sedmkrátrámci těchto závodů úspěšní. Početné zastoupení budou mít i domácí, neboť Stuttgart German Masters si nenechá ujít Christian Ahlmann, Ludger Beerbaum, Daniel Deusser, Marcus Ehning či všestranný jezdec Michael Jung. Tento jezdec bude zároveň ozdobou soutěží všestrannosti, na kterých taktéž nebude chybět.

Mezi jezdci spřežení bude domácí hvězdou Michael Brauchle, letošní evropský mistr. Ve Stuttgartu se představí po šesté, do této doby byl nejlépe čtvrtýroce 2007. Proti němu se postaví dvojnásobný vítěz Světového poháru Boyd Exell (2010 a 2014), který ve stuttgartské hale slavil vítězství již čtyřikrátnaposledyloňském roce. Silným protivníkem jim může být i Ijsbrand Chardon, který již také ve Stuttgartu okusil, jak chutná vítězství.

rámci drezurního Světového poháru se představí domácí královna Isabell Werth, které bude konkurovat nadějná a stále se zlepšující Jessica von Bredow-Werndl. Isabell Werth si však připsala ve Suttgartu již deset vítězstvírámci Grand Prix Special a šestkrát ovládla Kür. Dále budou tyto dvě jezdkyně čelit mezinárodní konkurenci.

Kompletní přehledy startujících naleznete ZDE. Startovní a výsledkové listiny budou TADY.

/Text s využitím materiálů na webu pořadatele/




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE