reklama 11A

Začíná 30. ročník Stuttgart German Masters

Pět dní, pět hvězd a pět disciplín, z toho čtyři světové poháry – to je vizitka již třicátého ročníku Stuttgart German Master. Ve dnech 19. – 23. listopadu se představí ti nejlepší ve skocích, drezuře, spřežení, voltiži i všestrannosti…
18.11.2014 21:54  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Prvním vrcholem bude halové derby. Foto stuttgart-german-masters.de

Na závodech se bude prezentovat přes 160 závodníkůvíce jak 25 zemí. Sedlat budou téměř 350 koní a v každé disciplíně se setkají skutečné hvězdy.

Skoky

Ve skocích by se měla představit absolutní špička. Chybět nebude ani mistr světaNormandie letošního roku Jeroen Dubbeldam. Tento Holanďan na kontě již zlatou olympijskou medaili ze Sydney (2000) a stříbro ze soutěže týmů při olympijských hráchLondýně (2012). V rámci svého týmu získal zlato na světových jezdeckých hrách jižCácháchroce 2006. Na startu ve Stuttgartu budou také jeho týmoví kolegové Maikel van der Vleuten a Gerco Schröder.

Francie vysílá do boje kompletní stříbrný tým, který bylNormandii poražen právě Holandskem – Patrice Delaveau, Simon Delestre, současná nejlepší žena světového žebříčku Pénélope Leprevost i Kevin Staut. Do Stuttgartu zamíří i světová jednička, zlatý olympijský medailistatýmů 2012 a o rok později evropský týmový vítěz Scott Brash, dále se představí Rold-Göran Bengtsson, Steve Guerdat, či Pius Schwizer.

německé jezdecké špičky se na závody ve Stuttgartu přihlásil čtyřnásobný olympijský vítěz Ludger Beerbaum držící si druhou pozici ve světovém žebříčku, dále pak trojnásobný mistr Evropy Christian Ahlmann, Daniel Deusser či Hans-Dieter Dreher.

Drezura

Na čele seznamu startujících figuruje „drezurní královna“ Isabel Werth. Ta si i ve Stuttgartu zažila již chvíle slávy a předvedla opravdové sportovní umění. Její úspěchy na tomto místě jsou přímo fantastickédesetkrát zvítězila v Grand Prix Special při German Masters a šestkrát zvítězilaküru.

Ve Stuttgartu se dále přestaví týmoví jezdci, kteří s Isabel Werth získali v Caen týmové zlato – Kristina Sprehe a Fabienne Lütkemeier. Dále nominovala německá trenérka Monica Theodorescu Dorothee Schneider a dvojnásobnou olympijskou vítězku Nadine Capellmann. Mezinárodní konkurenci německým drezurním dámám zajistí rakouská Victoria Max-Theurer, Italka Valentina Truppa či Švýcarka s českými kořeny Marcela Krinke Susmelj.

Čtyřspřeží

V soutěži čtyřspřeží se budou jezdci snažit porazit světového šampiona Boyda Exella z Austrálie, který již třikrát dokázal ve Stuttgartu zvítězit – a to v letech 2009, 2010 a 2012. Největším soupeřem mu bude týmový světový mistr Ijsbrand Chardon z Nizozemí, který zvítězil ve Stuttgartu v roce 2007. Své fanoušky zde bude mít také duo německých týmových více mistrů, a to jmenovitě Christoph Sandmann a Georg von Stein. Známý je v Hanns-Martin-Schleyer hale také maďarský zástupce Jósef Dobrovitz, který tam zvítězil v roce 2008.

Všestrannost

Již po mnoho let se o začátek závodů stará ve středu večer halové derby ve všestrannosti, coby první důležitý bod programu. Olympijský vítěz a tamější matador Michael Jung dokázal tento závod již šestkrát vyhrát, což se dosud nikomu jinému nepodařilo. Jeho nadvládu se pokusí překazit dvojnásobná mistryně světa Sandra Auffarth a Ingrid Klimke. Na startu bude také legenda všestrannosti Mark Todd z Nového Zélandu.

Voltiž

Přestože se uskuteční Světový pohár také ve voltiži, na seznamu startujících figurují pouze dva národy – a to Německo a Itálie. Hlavní dvoukolová soutěž mužů je na programu v sobotu dopoledne a v neděli ráno.

Na stránky pořadatele se dostanete ZDE.

Zdroj: www.stuttgart-german-masters.de/




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE