reklama 11D

Termíny hlavních pardubických dostihů v roce 2016

Dostihový spolek v Pardubicích, stejně jako pořadatelé dalších významných akcí jezdeckého a dostihové sportu, již finišuje termínovou listinu pro rok 2016. Známe předběžné termíny kvalifikací na Velkou pardubickou 2016… Více v článku!
04.11.2015 14:42  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

I. kvalifikaci na Velkou pardubickou 2015 vyhrál Universe of Gracie. Foto: Tomáš Kubelka

Velkou pardubickou steeplechase 2016 budou předcházet celkem čtyři kvalifikační dostihy, z nichž první je v plánu 21. května. Loni jej vyhrál Universe of Gracie s žokejem Janem Faltejskem. V samotné Velké pardubické patřili k jedněm z favoritů, nakonec došli na čtvrtém místě.
 
Druhá kvalifikace je na programu 25. června. V roce 2015 ji ovládl Zarif (žokej Josef Bartoš), který pak v hlavním taháku sezony dojel třetí
 
Další kvalifikační dostih uvidí diváci 20. srpna. Srpnovou kvalifikaci pro ročník 2015 vyhrál Rabitt Well s žokejem Josefem Váňou mladším, který byl později pro „Velkou“ pasován do role TOP favorita, nicméně Nikas s Markem Stromským pokořil v druhou říjnovou neděli nejen jeho. Rabitt Well dojel jako pátý
 
Poslední možnost kvalifikovat se do nejtěžšího dostihu kontinentu budou mít dvojice 10. září. Mírným překvapením zářijové kvalifikace 2015 byla výhra Hegnuse s Josefem Bartošem. Jeho trenér start v letošní Velké pardubické neměl v plánu, a v den D ho přihlásil do dalšího těžkého dostihu Ceny Labe, kterou s přehledem vyhrál.
 
Tradiční termín, tedy druhá neděle v říjnu, zůstává pro Velkou pardubickou samozřejmě i letos, milovníci dostihů se tak mohou těšit na 9. října, kdy je na programu její 126. ročník!
 
Termínová listina 2016 je prozatím předběžná!
 
Zdroj: Dostihový spolek, a.s.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE