reklama 11A

Světová jednička Delestre a Opatrný v top 100

Skokový sport má od 1. března novou světovou jedničku. Skončila nadvláda Scotta Brashe a na první místo se po započtení únorových bodů dostal Francouz Simon Delestre. Nově má Česko také jedno políčko v elitní stovce, které patří Aleši Opatrnému…
03.03.2016 21:54  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Francouzský reprezentant Simon Delestre je aktuální světovou jedničkou dle FEI Longines žebříčku. Na konci února získal na konto 2878 bodů a o 23 bodů předběhl do doby dlouho vedoucího Scotta BrasheVelké Británie.

Během února se Simon Delestre podíval do Bordeaux a Hongkongu. Ze Světového poháru v Bordeaux si odvezlkoněm Qlassic Bois Margot pěkné druhé místo a v Grand Prix v Hong Kongu dokončil se svým koněm Chesall jako čtvrtý.

rámci elitní desítky se tentokrát neměnila pouze první pozice. Druhý je aktuálně Scott Brash (2855) před reprezentantem USA Kentem Farringtonem (2750). Největší posunrámci nejlepších deseti jezdců zaznamenal jeho krajan Mclain Ward a posunul se o čtyři příčky na čtvrté místo (2749). Elitní pětici uzavírá Penelope Leprevost (2711).

Únorové sečtení bodů přineslo úspěch i České republice. Další posun o několik příček totiž zaznamenal český jezdec Aleš Opatrný a nyní mu patří umístění mezi nejlepšími sto jezdci světa. Díky úspěšným startům na CSI3*-W v Al Ain, CSIO5* tamtéž a poté CSI5* Al Rayyan se s 1325 body probojoval o sedm příček výše na aktuální 95. místo. Bodované výsledky během února získal tento momentálně nejlépe postavený český jezdec ve světovém žebříčku nejenAcovarem, ale také VDL Fakirem.

Kompletní žebříček naleznete ZDE




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE