reklama 11D

Vištalová vylétla na žebříčku o bezmála 40 míst!

Mezinárodní jezdecká federace FEI uzavřela 31. 1. paradrezurní žebříček. Právě ten hraje největší roli v obsazení 78 míst, která jsou pro jezdce připravena na letošní paralympiádě. Skvělá zpráva je, že Anastasja Vištalová se posunula výrazně vzhůru!
04.02.2016 17:42  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 

Česká reprezentantka Anastasja Vištalová figuruje na 46. příčce žebříčku paradrezurních jezdců, který zveřejnila FEI na svém webu, přičemž při předposledním zápisu bodů byla na 82. místě. Před finálním součtem tak vylétla výrazně vzhůru. Stav žebříčku už se nemůže měnit, započítávaly se výsledky do konce ledna 2016.
 
Podle kvalifikačního klíče pro paralympijské hry v Riu de Janeiru bude obsazeno celkem 78 míst. Neznamená to ovšem, že se jezdci od 1. do 78. příčky podívají na paralympiádu. Šance naší reprezentantky jsou přesto velké
 
Z celkového počtu míst připadne 12 jezdcům třech nejlepších týmů ze světových jezdeckých her 2014. Těmi jsou Velká Británie, Nizozemí a Německo. Dalších 28 pozic obsadí jezdci, kteří patří do družstev, jež jsou k 31. lednu 2016 do sedmého místa v týmovém hodnocení, což se týká Itálie, Belgie, Rakouska, Norska, Dánska, Austrálie a USA. 
 
Dalších 16 pozic zcela mine jezdce z Evropy. Dostanou se na členové nejlepších družstev Asie, Oceánie, Ameriky a Afriky. Přeskakují se pochopitelně ty země, které jsoukvalifikovány podle kritérii výše. Pořádající země automaticky 4 místa a 3 určí Mezinárodní paralympijský výbor ve spolupráci s FEI
 
Dostáváme se k šanci pro Anastasju Vištalovou. Místa jsou totiž vždy počítána po vyškrtání zemí, které se kvalifikují podle kritérií uvedených výše. Z Evropy, Asie, Afriky, Ameriky a Oceánie je ještě rezervováno celkem 10 míst, po dvou z každého regionu, počítáno z právě uzavřeného individuálního žebříčku. Navíc z individuálního žebříčku postoupí 5 nejvýše postavených jezdců bez ohledu na region.
 
Míst pro jednotlivce, stejně jako v dalších disciplínách na olympijské hry, není mnoho, ale naděje je velká, protože Anastasja Vištalová drží výbornou pozici. Nicméně na oficiální informace musíme počkat, dokud je nezveřejní FEI.
 
Na žebříček FEI jednotlivců se dostanete TADY
 
Pravidla kvalifikací a rozdělení kvót pro paralympiádu 2016 jsou ZDE



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE