reklama 11A

Švédský Göteborg ožije při finále Světového poháru

V Göteborgu se ve dnech 24. – 28. března odehraje finále Světového poháru v parkurovém skákání. Do Švédska míří do boje o jeden z nejdůležitějších titulů parkuroví jezdci z dvaceti zemí ze všech koutů světa. Podrobnější informace čtěte níže
22.03.2016 16:26  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Foto: FEI

Göteborgu se finále Světového poháru ve skákání koná již počtrnácté. Vůbec první ročník této série se odehráltoce 1979 právě tam. Stejně jakopředchozích letech, i letos budou o prestižní trofej usilovat nejlepší jezdci světa.

Skvěle našlápnuto ze základních halových kol západoevropské ligy Němec Christian Ahlmann. Nebudou chybět i jeho krajané Marcus Ehning či Daniel Deusser.

Silné zastoupení Francie, dorazí Pénélope Leprevost, Kevin Staut, Simon Delestre a Patrice Deleveau. Británii bude reprezentovat Laura Renwick, z Belgie dorazí nejmladší účastník letošního finále Jos Verlooy.

Početnou ekipu pořádající země, ale pouze jedenjezdců bude závodit přímo o pohár, a to Henrik von Eckermann. Do pořadí na nejvyšších příčkách by mohli promluvit výrazně i Američané, v jejich soupisce je například vítězroku 2012 Richard Fellers.

Soutěže začínají ve čtvrtek 24. března, kdy je na programu první kolo, které se pojede podle tabulky C, tedy jako honební. O den později čeká finalisty klasická stošedesátka. Vrchol finále příjde v pondělí 28. března a je dvoukolový. Otevřen bude třiceti nejlepších jezdců z kvalifikací. První pondělní kolo ještě deset jezdců vyřadí, v druhém kole se tak ocitne pouze dvacet nejlepších!

Kompletní informace najdete na webu pořadatele ZDE




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE