reklama 11B

Poslední kvalifikace SP v Bordeaux pro Stauta

Jedenácté a zároveň poslední kvalifikační kolo letošního ročníku Světového poháru ve skocích se konalo v sobotu 6. února v Bordeaux. Stejně jako při pátečním vrcholu, i tentokrát se radoval domácí jezdec. Přemožitele zde nenašel Kevin Staut…
06.02.2016 22:22  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Ilustrační foto Kateřina Návojová

Se soutěží 160 centimetrů vysokou si poradila sedmnáctka účastníků bezchybně, a ti se následně představilirozeskakování. To se podařilo dokončit třem dvojicím pod hranici 40 vteřin, shodou okolností se jednalo o tři francouzské jezdce. Pouze jeden však při tomto skvělém čase udržel na kontě i nula trestných bodů. Pro vítězství si za potlesku domácího publika dojel Kevin Staut a Reveur de Hurtebise H D C. Na druhého Simona DelestreQlassic Bois Margot měl náskok necelou jednu vteřinu. Třetí místo pak získala Edwina Tops-Alexander a Caretina de Joter.

Převahurozeskakování měli právě Francouzi, a to s pěti účastníky na startu. V elitní pětici měli dva zástupce, a to na nejvyšších příčkách. Čtvrté místo si za svůj výkon zasloužil Marcus Ehning a Cornado NRW pře pátým Denisem Lynchem s All Star 5. Tato irská dvojice tak potvrdila dobrou formuposledního kola Světového poháru.

Díky dobrým výsledkům se v celkovém pořadí dostali tři francouzští jezdci do elitní pětky, na druhé místo se posunul Simon Delestre (78 bodů), Penelope Leprevost si zajistila čtvrté místo, a to se stejným počtem bodů (54) jako vítěz posledního kola Kevin Staut. Zachránila se i Edwina Tops-Alexander, která se patnácti body z Bordeaux dostala na osmnácté místo. Naopak vítězZurichu Pius Schwizer se do postupové osmnáctky nedostal. Potřeboval by hodně bodovat, v Bordeaux však soutěž nakonec vzdal.  Vedení Christiana Ahlmanna nemohl nikdo ohrozit.

Kompletní výsledky z Bordeaux naleznete ZDE




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE