reklama 11D

Starokladrubští koně uchvátili německé publikum

Září je v Německu tradičně měsícem prezentace koní v rámci slavnostních vystoupení a chovatelských přehlídek. Druhý víkend v září zahájily tradiční víkendové prezentace koní hřebčíny Neustadt (Dosse) a Redefin. Přinášíme reportáž a fotogalerii...
13.09.2016 16:27  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Po tři víkendy (10. – 11. 9., 17. – 18. 9. a 24. – 25. 9. 2016) zde pro laickou i odbornou veřejnost probíhjí tzv. „Hengstparaden“, začínající vždy ve 13 hodin odpoledne, v sobotu v Neustadt (Dosse) a v neděli v Redefinu. Představují vrcholné zakončení sportovní sezóny v oblasti severovýchodního Německa.
 
Koně z Národního hřebčína byli součástí slavnostního zahájení těchto slavnostních víkendových přehlídek. V sobotu 10. 9. 2016 se starokladrubští koně v podání čtyřspřeží běloušů a čtyřspřeží vraníků účastnili hlavního programu v hřebčíně Neustadt (Dosse). Pod vedení bratrů Nesvačilových předvedli ukázku „RYCHLÁ KOLA“, jež vyburcovala na 4000 diváků na tribunách k bouřlivému potlesku.
 
Ve večerních hodinách se celý tým Národního hřebčína přesunul do 150 km vzdáleného zemského hřebčína v Redefinu. V neděli 11. 9. 2016 následovalo vystoupení na tamní slavnostní „Hengsparade“ a to hned ve dvou bodech hlavního programu. Nejprve na zahájení v podání slavnostního osmispřeží „domino“ v gala zápřeži vedené Jiřím Nesvačilem, která vezla čestné hosty pořadatele a zástupce Národního hřebčína, pana Vlastimila Váňu, náměstka pro chov koní a Bc. Marcelu Slavíkovou. V druhé části programu předvedli Radek Nesvačil a Jiří Nesvačil opět nezapomenutelnou podívanouRYCHLÁ KOLA“ a bělouši versus vraníci. Přesné provedení jednotlivých prvků, rychlost, obratnost a vzezření starokladrubských koní sklidilo velký úspěch a zanechalo v publiku, jež se sešlo i zde v počtu na 4000 diváků, nezapomenutelný zážitek!
 
Národní hřebčín obdržel osobní pozvání na příští rok od ministra zemědělství, životního prostředí a ochrany spotřebitele pana Dr. Tilla Backhause z Mecklenburg-Vorpommern. Zároveň byla domluvena spolupráce pro vystoupení při dalších příležitostech jak s vedením hřebčína v Neustadt (Dosse), paní Regine Ebert a panem Uwe Müllerem, tak také s ředitelkou zemského hřebčína Redefin, paní Antje Kerber. Poděkování patří i paní Alexandře Lotz, která s Národním hřebčínem po dobu konání přehlídek úzce spolupracovala a zasloužila se o úspěšné předvedení starokladrubských koní v zahraničí.
 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE