reklama 11A

Velký jezdecký den se vrací do Kladrub nad Labem

Organizace tradičních Velkých jezdeckých dnů v Kladrubech nad Labem je zpět. Národní hřebčín Kladruby nad Labem, s.p.o. připravuje na neděli 26. června 2016 program, který bude čítat 17 jedinečných vystoupení. Přinášíme podrobnosti!...
21.06.2016 17:12  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Po téměř čtyřleté pauze (poslední Jezdecký den se konal v Kladrubech v roce 2012), během které v kladrubském hřebčíně probíhala rozsáhlá rekonstrukce, se Národní hřebčín vrací k původní tradici pořádní jedné z nejžádanějších akcí v původním formátu každoročního střídání konání Velkého jezdeckého dne v Kladrubech nad Labem a ve Slatiňanech. Akce, jejíž první ročník se uskutečnil přesně před sedmdesáti lety v roce 1946, se koná pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky a hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického.
 
Velký jezdecký den začíná již v 10 hodin chovatelskou ukázkou na hlavním nádvoří hřebčína v Kladrubech nad Labem. Při této příležitosti budou předvedeni na ruce starokladrubští plemenní hřebci bělouši i vraníci a starokladrubské plemenné klisny včetně letos narozených hříbat.
 
Hlavní program bude zahájen ve 13 hodin na závodišti v Kladrubech nad Labem. Pozvání přijali soukromí chovatelé starokladrubských koní, Zemský hřebčinec Písek, s.p.o., Zemský hřebčinec Tlumačov, s.p.o., Střední škola chovu koní a jezdectví v Kladrubech nad Labem i Jízdní oddíl městské policie Pardubice, který v praxi ve svých službách běžně používá starokladrubské koně z Národního hřebčína.
 
Diváci se mohou těšit kromě tradičních prezentací také na jezdeckou čtverylku starokladrubských běloušů a vraníků, která bude tentokrát čítat 20 koní, uherskou poštu, vystoupení v dámských sedlech či adrenalinové Jump & Drive, které kombinuje prezentaci jezdců na koni a jezdců se čtyřspřežími. Ředitel Národního hřebčína ing. Jiří Machek doplňuje: „Program Velkého jezdeckého dne jsme se snažili připravit v co nejatraktivnější podobě pro diváky, kteří by si zejména neměli nechat ujít představení volného stáda starokladrubských bělek a závěrečné šestnáctispřeží“.
 
V průběhu slavnostního dne bude návštěvníkům zpřístupněno také několik prohlídkových okruhů: historická kočárovna, postrojovna či zámecké interiéry.  Vstupné na Velký jezdecký den je pro dospělé 150 , děti do 15 let, senioři a ZTP 75 , děti do 6 let mají vstup zdarma. Prohlídkové okruhy jsou zpoplatněny dle ceníku. Vstupenky bude možné zakoupit v hotovosti na pokladně v Kladrubech nad Labem přímo v den konání. Akce se koná na závodišti, které dostatečnou kapacitu, proto není potřeba objednávat místenky či vstupenky předem. V den konání akce bude možné parkovat na předem vyhrazeném parkovišti v blízkosti závodiště.
 
Zdroj: Tisková informace NH Kladruby



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE