reklama 11A

Zábavné odpoledne aneb Kladruby naruby 2016

V sobotu 17. září se v areálu Národního hřebčína v Kladrubech nad Labem koná zábavné rodinné odpoledne s názvem Kladruby naruby. Program, který začne ve 13 hodin nabídne vedle koňských vystoupení také například divadlení představení.
13.09.2016 11:09  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B

Foto: Šárka Veinhauerová

Národní hřebčín Kladruby nad Labem, s.p.o. připravil na sobotu 17. září 2016 bohatý program, který se snaží přiblížit chov starokladrubských koní nejširší veřejnosti.
 
Odpoledne plné zábavy ale i poučení se odehraje na závodišti v Kladrubech nad Labem. Od 13:00 hod. se budou na pódiu střídat hudební a divadelní vystoupení, kdy hlavním bodem programu je předvedení starokladrubských koní. To začíná ve 14:00 hod. a k vidění bude například čtverylka, voltiž či ukázky zápřeže. Převeden bude také pushball  - sport, který bychom mohli označit jako koňský fotbal.
 
Program celé akce, která probíhá od 13:00 do 18:00 je uzpůsoben tak, aby si zde každý návštěvník našel to své. Kromě koňského programu jsou připravena divadelní vystoupení, mezi kterými láká především vystoupení Pavla Dolejšky, jednoho z nejlepších českých iluzionistů a kouzelníků. V areálu závodiště vyroste dřevěné dětské hřiště, stánky s tradičními výrobky a ukázkou řemesel. Chybět nebude sokolnické vystoupení.
 
Pro zvídavé je také připravena naučná stezka Za starokladrubským koněm. Během celého dne mají návštěvníci možnost podívat se s průvodcem do stájí, zámku či historické kočárovny. Hlavním lákadlem doprovodného programu je koncert kapely BUTY, který začíná v 16:00 hod. Ředitel Národního hřebčína ing. Jiří Machek k tomu dodává: „Naším cílem je představit lidem činnost Národního hřebčína Kladruby nad Labem a přilákat je do krajiny Kladrubského Polabí. Proto jsme akci nazvali Kladruby Naruby: Náročná a vysoce odborná celoroční péče o chov unikátního plemene starokladrubského koně je pro tento okamžik vystřídána oslavou a rodinným odpolednem určeným především lidem, kteří se v chovu koní tolik neorientují. Chceme jim nenásilnou formou ukázat význam Národního hřebčína Kladruby nad Labem - národní kulturní památky, která se aktuálně uchází o zápis na seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO.“
 
Národní hřebčín připravil pro návštěvníky celý program na závodišti zdarma, komentovaný vstup do stájí, zámku či kočárovny podléhá ceníku služeb. Akce se koná pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky a náměstka hejtmana Pardubického kraje Romana Línka.
 
Zdroj: tisková zpráva NH Kladruby
 



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE