reklama 11D

Skokové MČR dětí a juniorů má za sebou první kola

V Martinicích se ve dnech 16. – 19. července odehrává mistrovství České republiky v parkurovém skákání dětí a juniorů. Po čtvrtečních trénincích přišla v pátek 17. července na řadu ostrá první kola. Podrobnější informace najdete v článku…
17.07.2015 20:45  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Mistrovský titul obhajuje v Martinicích mezi jinými dvojice Kateřina Kučerová a Timpex Ábrand. Foto: archiv Jezdci.cz

Děti zahajovaly na parkuru stupně ZL, tedy parkur s překážkami do 110 cm. Po prvním kole se na sdílenou nejvyšší příčku dostaly všechny dvojice s čistým výsledkem. V kategorii dětí to bylo cekem 21 dvojic z celkových 33, v některých případech ale měli jezdci dva koně, z nich pak budou muset postupem dní volit jednoho pro samotné vyvrcholení MČR. Dvě čisté jízdy se povedly například Sofii Najmanové, Danielovi Pospěchovi, Markétě Mikové, Kristýně Hoffmeisterové a dalším. Sára Finsterle dokonce tři koně, s kterými přešla první kolo bez chyb
 
Soutěž družstev dětí, na startu s třemi týmy,  lídra v podobě západočeského družstva. Druhé místo drží střední Čechy a na třetím místě je zatím družstvo z Karlovarského kraje.
 
Jedenáct dvojic je na první příčce takzvaně ex aequo v kategorii mladších juniorů, mezi nimi i obhájkyně titulu z roku 2014 Kateřina Kučerová. Bez zaváhání překonal parkur také František Stružinský, který v loňském roce vybojoval zlato ještě v dětské kategorii.
 
Šestnáct dvojic pak překonalo parkur s překážkami do 125 cm s čistým kontem v kategorii starších juniorů. I sem letos přešlo několik jezdců, kteří loni závodili ještě o úroveň níže. Dvakrát bezchybní byli Francesca Kolowrat-Krakowská a Alexander Baraldi .
 
Juniorská družstva vede Karlovarsko s jednou chybou po prvním kole, za nimi jsou střední Čechy, východní Čechy a severní Morava shodně s dvěma chybami. 
 
Více najdete na webu pořadatele ZDE



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }