reklama 11A

10. Memoriál Jana Papouška v Martinicích se blíží

Na konci června, tedy v tradičním termínu, pořádá Jezdecká společnost Equitana Martinice letošní jubilejní 10. ročník Memoriálu Jana Papouška. Tyto závody se konají za značné podpory rodiny Papouškových již posedmé...
26.05.2015 10:29  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Kamil Papoušek se raduje z vítězství v Memoriálu Jana Papouška 2014. Archivní foto Josef Malinovský
 
„Zatím vždy byly tyto závody přehlídkou velmi kvalitního jezdeckého sportu a my doufáme, že tomu tak bude i letos. Napomoci by tomu měl i německý stavitel parkurů pan Marco Hesse, který se u nás poprvé představil v loňském roce při Martinickém šampionátu mladých koní,“ uvedl ředitel závodů Martin Pecka
 
Výjimečností těchto závodů je samozřejmě také dotace hlavní soutěže ve výši 150.000,- , kterou po léta věnuje právě rodina Papouškových. A ta bude v roce letošním ještě zpestřena. Paní Jiřina Papoušková sdělila, že připravuje pro první 3 umístěné dvojice speciální prémii. Jakou, to zůstane jako malé překvapenína závody samotné.
 
Putovní pohár Memoriálu Jana Papouška byl již přivezen do Martinic. Nese na sobě 9 jmen jezdců a koní, kteří byli nejlepší v uplynulých 9 sezonách. Připomeňme jen pro pořádek, že loňským vítězem se stal Kamil Papoušek na Bel Canto Hradiště, jehož majitelem je Dr. Tomáš Krůta. Kdo bude letošním vítězem a čí jméno se stane tím desátým? To se rozhodne 28. června v Martinicích.
 
Na závěr jedno důležité připomenutí. „Do online přihlašovacího systému doporučujeme zanést přihlášky včetně počtu boxů i s nahlášením do soutěží na všechny dny. Změny soutěží jsou následně samozřejmě možné. Daleko obtížnější je pak dohlašování jezdců a koní v okamžiku, kdy jsou početné stavy naplněny, jako se naposledy stalo na jaře při Velké ceně Martinic,“ upozornil Martin Pecka. 
 



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE