reklama 11C

Začíná hvězdně obsazené CCI4* Rolex Kentucky

V Kentucky v třetí části série FEI ClassicsTM bude ve dnech 23. - 26. dubna 2015 startovat i Michael Jung (GER), který zde v roce 2010 zažil své první vítězství na světovém šampionátu. Jeden z TOP světových závodů ale táhne i další zvučná jména...
24.04.2015 10:50  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

William Fox-Pitt a Bay My Hero - Foto StocklmageServices.com/FEI

Úřadující mistr Evropy a světa Michael Jung na tomto místě zahájil rekordní čtyřleté období, po které sbírá mistrovské tituly, právě v Kentucky totiž vyhrálroce 2010 světové jezdecké hrykoněm La Biosthetique Sam FBW.

O pět let později, už pevně usazený ve světové špičcebude Michael Jung opět napínat diváky nejenAmerice ale i na celém světě, když se na start CCI4* postaví se Samem, nyní patnáctiletým a takédesetiletou klisnou Fischerrocana FST, s kterou vyhrál soutěž týmu a získal stříbrojednotlivcích na světových jezdeckých hráchloňském roce.

Dychtivě očekávaný je také debut bývalé mistryně světa z WEG v Cáchách 2006 Zary Phillips (GBR), která do Kentucky přiveze valacha High Kingdom, s nímž získala olympijské stříbro i týmové stříbro na světovém šampionátu. Jezdcem, který v Kentucky doslova zná každý centimetr trati je její kolega z národního družstva, světová jednička William Fox-Pitt, ten dokázal CCI4* Rolex Kentucky vyhrát hned třikrát (2010 s Cool Mountain, 2012 s Parkland Hawk a 2014 s Bay My Hero, s kterým startuje i letos).

Kentucky je oblíbená destinace pro jezdce z Nového Zélandu. Tentokrát tam zavítá nová tvář, jezdec Tim Price, který poprvé na špičkových závodech skóroval loni vítězstvím při CCI4*Luhmühlen s holandským valachem Wesko.

Poslední americký vítěz z roku 2008 Phillip Dutton je součástí mimořádně silného kádru. On i jeho krajan Buck Davidson se divákům představí celkem třikrát: Dutton s trojicí koní Mighty Nice, Fernhill Cubalawn a Fernhill Fugitive a Davidson s koňmi The Apprentice, Petite Flower a Ballynoe Castle RM.

S téměř osmdesáti startujícími z devíti zemí, jde letos o jeden z nejpočetněji obsazených ročníků. Napínavou soutěž zahájila už ve čtvrtek ráno drezurou dvojice Colleen Rutledge a Shiraz.

Živé vysilání ze závodů přináší FEI TV – výsledky naleznete na www.rk3de.org

Podrobné informace o sérii FEI ClassicsTM naleznete zde  www.feipresskits.org/press_kits/subevent/fei-classics




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE