reklama 11B

Seriál Pony-games poprvé při Jezdeckém festivalu

Výkonný výbor České jezdecké federace schválil pro letošní rok podporu pilotního projektu Pony-games. Tato nová disciplína pro děti na pony bude mít svůj oficiální seriál 10 závodů, z nichž první proběhne v Lysé nad Labem při Jezdeckém festivalu...
24.02.2016 12:36  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C

Foto v galerii Jiří Zerzoň
 
Pro Pony-games je na lysolabském výstavišti vyhrazen prostor v neděli 20. března odpoledne a stane se tak absolutní tečkou za pětidenním programem této akce, která zahrnuje dalších 32 soutěží v pěti jezdeckých disciplínáchskoky, drezura, všestrannost, voltiž a spřežení
Celý seriál závodů Pony-games vyvrcholí ve dnech 29. a 30. října 2016 ve Zduchovicích u Kamýku nad Vltavou. Do finále postoupí 10 nejúspěšnějších týmů z nižší kategorie (děti do 12 let, hry úrovně č. 2) a vyšší kategorie (jezdci do 18 let, hry úrovně č. 1). Jednotlivá kvalifikační kola proběhnou kromě Lysé nad Labem také v Brně (9. 4.), v Královicích u Slaného (1. 5.), v Tachově (15. 5.), v Martinicích u Březnice (12. 6.), v Trojanovicích (19. 6.), dále v Kobeřicích u Opavy (2. 7.), v Olomouci (6. 8.), v Pardubicích (20. 8.) a v Mělníku (24. 9.). V každém z uvedených závodů bude pět nejúspěšnějších týmů získávat body od 5 do 1 za umístění v turnaji, přičemž každý turnaj zahrnuje pro nižší i vyšší kategorii vždy nejméně 6 her. 
 
A ze kterých her se bude vybírat? V úrovni 2 jich je osm (slalom, míček a kužel, pět vlajek, karton, provaz, dvě vlajky, dva hrnečky a pošták) a v úrovni 1 se k nim ještě dalších osm her přidá (běž a jeď, pět hrnečků, basket, kameny, dvě lahve, teksab, pneu a malý prezident). Existuje ještě také úroveň označovaná jako „Elita“, a ta má dokonce 32 her! Jejich podrobný popis je publikován na internetové stránce www.pony-games.cz.
 
„Jsme moc rádi, že Jezdecký festival v Lysé nad Labem opět přinese do jezdeckého sportu premiéry nových projektů. V minulosti jsme jako první v České republice představili akci zahrnující oficiální závody zahrnující hned několik jezdeckých disciplín pod jednou střechou, poprvé jsme u nás představili halovou všestrannost, která se letos prvně pojede jako oficiální ‚Derby‘ soutěž v hale. Svoji soutěžní premiéru při festivalu měly v roce 2014 i skokové závody minikoní. Letos si tak budeme moci připsat další novinku, což je jeden z cílů Jezdeckého festivalu. Ten má široké veřejnosti představit rozmanitost jezdeckého odvětví a další možnosti využití koní v dnešní době,“ uvedl ředitel Jezdeckého festivalu v Lysé nad Labem Josef Malinovský. 
 
Zástupci klubů, které mají zájem účastnit se prvního oficiálního turnaje Pony-games, se mohou hlásit do 13. března na e-mail: info@jezdci.cz. Rozpis seriálu a pravidla najdou na adrese www.jezdeckyfestival.cz v záložce „SOUTĚŽE“. 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE