reklama 11A

První školení pony-games proběhlo v Trojanovicích

Ani sníh a mráz neodradil pony-games nadšence, kteří se sešli 17. ledna v severomoravských Trojanovicích, kde se pod vedením Alžběty Maškové konalo první školení sudích v České republice. Podrobné informace k průběhu školení najdete v článku...
24.01.2016 17:30  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

Foto: Jiří Zerzoň

První školení rozhodčích pony-games se konalo 17. ledna v hale v Trojanovicích pod vedením Alžběty Maškové
 
Dopoledne bylo věnováno teoriinejdříve původ a podstata disciplíny pony-games a poté byla podrobně vysvětlena pravidla jak obecná tak i pro prvních šestnáct her.
 
Následovala praktická část v hale, kde osm dětských figurantů předvedlo pg trénink a zúčastnilo se cvičného turnaje, v němž si jednotliví uchazeči vyzkoušeli samotné rozhodování. Závěrečnou částí školení byl pohovor, jehož cílem bylo ověření nabytých znalostí.
 
K radosti všech dopadl na výbornou a všichni zájemci uspěli. Díky čemuž máme nyní třicet nových posil, které mohou zastávat funkce dráhových, čárových a někteří dokonce i hlavních sudí při turnajích v pony-games. 
 
Další možnost zúčastnit se obdobného školení budete mít 31. ledna v Tetčicích u Brna. Školení je otevřeno pro všechny zájemce bez nutnosti absolvovat závěrečný pohovor, který je nutný pro výkon funkce sudího.
 
V případě zájmu o post sudího je třeba členství v ČJF a hlavní sudí musí mít ještě další kvalifikaci (trenér, rozhodčí,…). Další informace naleznete na www.pony-games.cz.
 
Text: Alžběta Mašková



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE