reklama 11B

S Gabrielou Valeriánovou o kandidatuře do VV ČJF

Prezidentka ČJF Ing. Olga Plachá navrhla Radě ČJF na prosincovém zasedání dva kandidáty do Výkonného výboru. Ten by měl od roku 2017 pracovat v sedmičlenném složení. Navržena byla mj. Ing. Gabriela Valeriánová, které jsme položili několik dotazů…
14.12.2016 15:50  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Na úvod ještě připomeňme, že prezidentka ČJF Ing. Olga Plachá představila na jednání Rady dne 6. 12. 2016 svůj návrh na doplnění Výkonného výboru ČJF. Navrženi byli Ing. Gabriela Valeriánová a Martin Blažek. Ing. Plachá současně vyzvala všechny předsedy oblastí, aby případně předložili své návrhy na nové členy VV ČJF. Ty bude volit Rada ČJF na svém jednání v lednu 2017, a to v souladu s článkem 20.1 Stanov schválených 16. 11. 2016. Následně budou kandidáti již plnohodnotnými členy VV ČJF.
 
A co řekla ke své kandidatuře Ing. Gabriela Valeriánová? Dozvíte se z následujících řádků...
 
Překvapila vás nabídka stát se novým členem VV ČJF? Váhala jste, zda nabídku přijmout? Co bylo hlavním impulzem, proč jste nabídku nakonec přijala?
Nabídku jsem velmi pečlivě zvažovala, protože jsem si vědoma časové náročnosti práce, která přede mnou stojí. Rozhodla nakonec osobnost paní Plaché, která chtěla využít mých zkušeností a dala mi záruku, že nejde jen o doplnění do počtu.
 
Jaká bude příp. vaše úloha ve VV a s jakými cíly a vizemi do této funkce vstupujete?
Stručně řečeno mým úkolem bude řízení projektů v souladu s plánem rozvoje napříč disciplínami
 
V čem vidíte prostor pro zlepšení činnosti a fungování VV ČJF, resp. celé ČJF?
Vzhledem k mé budoucí roli samozřejmě vidím prostor pro systémový plán podpory rozvoje jednotlivých výkonnostních stupňů, který bude srozumitelný pro řadové členy a provázaný, kromě jiných oblastí, zejména s oblastí marketingu jezdectví. 
 
Mělo by podle vás dojít k plné profesionalizaci členů VV ČJFtzn. měli by svoji činnost vykonávat jako hlavní pracovní poměr, nebo by se dále mělo jednat o dobrovolné funkce?
S funkcí ve VV ČJF nemám zatím zkušenosti, ale obecně platí, že placený profesionál je lépe říditelný a úkolovatelný a zároveň efektivnější, protože může dané práci věnovat nesrovnatelně více času
 
Co považujete za největší úspěchy v rámci činnosti a fungování ČJF v posledních několika letech? Co se naopak podle vás v posledních letech nepovedlo a mělo by se dělat jinak a lépe?
Kromě sportovních úspěchů vidím jako řadový člen velký posun v komunikaci, otevřenosti a zejména dostupnosti finančních zdrojů pro oblasti
 
Děkuji za rozhovor!
 
Samozřejmě jsme oslovili i druhého kandidáta na pozici člena VV ČJF Martina Blažka, přičemž jsme mu položili stejné otázky. Odpovědi na vám nabídneme zítra!



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE