reklama 11B

Bohumil Vojtek rezignoval na pozici člena KRK ČJF

Kontrolní a revizní komise České jezdecké federace bude oficiálně pracovat nějakou dobu ve dvojčlenném složení. Ing. Bohumil Vojtek v prosinci 2016 rezignoval na svoji funkci ve zmíněné komisi. Na její činnosti se však již od května 2015 nepodílel...
11.12.2016 14:57  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Oficiálně se doposud informace o rezignaci Ing. Bohumila Vojtka nikde neobjevila. O skutečnosti informoval jako první portál Jezdectví v pátek 9. prosince, který též zmínil důvody rezignace: „Nenašel jsem společnou řeč se zbytkem komise, měl jsem jiný náhled na její činnost. Nevyhovuje mi policejní styl, který komise realizuje,“ uvedl Ing. Vojtek dle webu Jezdectví. 
 
Naše redakce ještě tentýž den požádala o stanovisko všechny tři dosavadní členy KRK ČJF, kterými jsou kromě Ing. Bohumila Vojtka také Marek Holub (předseda) a Mgr. Karina Divišová. Na odpověď pana Vojtka čekáme. Stanovisko za zbývající dva členy zaslal během víkendu Marek Holub a uvádíme jej níže v plném znění...
 
„Stejně jako v naší zprávě na konferenci mohu jen konstatovat, že komise se od minulé konference, tedy od května 2015, sešla poprvé 13. 5. 2015. Na tomto jednání jsme zahájili činnost v celém složení, tedy já, Mgr. Divišová a Ing. Vojtek. Bohužel to bylo první, ale také poslední společné setkání v celém složení, přestože pozvánky na jednání jsou rozesílány v souladu se stanovami všem členům komise. – KRK vykonává činnost v souladu se stanovami ČJF, zákony ČR a v zájmu ČJF a všech členů. Činnost KRK se nemusí všem líbit, již ze své podstaty je každá kontrola do určité míry nepříjemná. Nicméně vnitřní kontrolní mechanismus je pro ČJF důležitý a jsem přesvědčen, že naše činnost je vykonávána s nejlepším vědomím a má federaci a členy chránit. – Na rezignaci má každý právo, jelikož svou funkci vykonává každý dobrovolně. Rezignaci pana Vojtka bereme na vědomí. Další postup je v rukách Rady ČJF, která by měla dle stanov zvolit nového člena komise,“ uvedl pro web Jezdci.cz Marek Holub. 
 
Připomeňme, že při mimořádné konferenci České jezdecké federace, která se konala 16. listopadu 2016 v Nymburku, přednesl lng. Josef Balaštík návrh na doplnění programu o bod č. 1-1 Odvolání člena Kontrolní a revizní komise. Návrh byl optickou většinou delegátů přijat. Předseda Kontrolní a revizní komise ČJF Marek Holub odůvodnil (dle zápisu z Konference ČJF) tento návrh tím, že pan Vojtek se neúčastní jednání KRK, na která je řádně zván. Mgr. Karina Divišová doplnila, že ze začátku se z jednání omlouval, v současné chvíli již nekomunikuje. Paní Jarmila Beranová navrhla usnesení: Konference ukládá Výkonnému výboru, aby oslovil člena KRK, lng. Vojtka a vyzval jej, aby se bud'vyjádřil k tomu z jakých důvodů se neúčastní jednání KRK a do budoucna se práce v KRK účastnil, případně ze své funkce odstoupil. Návrh byl přijat 40 delegáty. Dalších 25 delegátů bylo proti tomuto návrhu, 5 se jich hlasování zdrželo. 
 
Zdroj: weby ČJF a Jezdectví



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE