reklama 11B

Příhoda a Zvěřina zvítězili ve Facimiechu

ikonka

V polském Facimiechu vrcholily během nedělního dne 2. září mezinárodní i národní soutěže ve všestrannosti, v nichž se českým jezdcům skutečně dařilo. Nejtěžší úroveň CIC2* zcela s přehledem ovládl český reprezentant Miloslav Příhoda…
02.09.2018 15:29  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Český jezdec Miloslav Příhoda sedlal v rámci soutěže CIC2* svého aktuálně nejlepšího koně Ferreoluse Lat, s nímž má za sebou již i start ve tříhvězdové úrovni. Tentokrát si tato česká dvojice pohrála se zbytkem startovního pole, když se ziskem 38,8 trestných bodů měla více jak desetibodový náskok na další umístěné. Své působení ve Facimiechu navíc završila bezchybným parkurem a potvrdila tak výbornou formu.

V téže soutěži obsadil nakonec čtvrtou pozici Jaroslav Abík s Madockem, když dokončil s 59,3 trestnými body. Třetí příčka mu přitom unikla o pouhých 0,1 bodu.

I v druhé mezinárodní zkoušce jsme se dočkali české výhry. V početněji obsazené soutěži CIC1* si pro vítězství dojel Roman Zvěřina se Scooby Doo. Na parkuru sice jednou chyboval, chyb na kontech soupeřů však bylo většinou více. Pouze jeden jezdec totiž dokončil nedělní parkur bez trestných bodů.

Celkový zisk 43,4 trestných bodů proto stačil českému jezdci Romanu Zvěřinovi na první příčku. Čtvrté místo pak získal za svůj výkon Lukáš Létal. Ten byl s Coco Ricem na průběžně prvním místě, tři chyby na parkuru a zisk 44,5 trestných bodů však nakonec jezdce posunuly ve výsledcích níže.

Čechům se dařilo i v národních soutěžích. V CNC1* si pro druhé místo dojela Šárka Votavová, když si se Zylem připsala 48,9 trestných bodů. Na parkuru zapsala dvě chyby. Bezchybný výkon na parkuru naopak předvedl v CNC P Petr Lacina, který se díky tomu s Kimou-H dostal na sedmé místo konečného pořadí. Jen o jednu pozici níže skončil Patrik Sukdolák, který s Qaidem taktéž v neděli nechyboval. V CNC L pak na třetí pozici dosáhl Miloslav Příhoda s Alantinem, když si na konto připsal 31,1 trestných bodů.

 

Kompletní výsledky naleznete ZDE.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE