reklama 11B

Přesně za 4 měsíce odstartuje jezdecká sezona 2019

ikonka

Přestože domácí jezdecká sezona 2018 ještě neskončila a do konce roku čekají příznivce tohoto sportovního odvětví spojeného s koňmi desítky akcí, mnozí pořadatelé již připravují termínové listiny závodů na rok 2019. Ty první odstartují za 4 měsíce…
02.10.2018 15:58  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Jezdeckou sezonu v České republice již šestým rokem otevře úvodní mítink seriálu Zimní jezdecký pohár, který spojuje disciplíny spřežení a skoky. Mělo by se tak stát v sobotu 2. února v Hradištku u Sadské, kde tradičně zahajují halová klání vozatajové. V následujících osmi týdnech si mezi sebou budou střídat pomyslnou štafetu pořadatelé parkurových a vozatajských soutěží. 
 
„Termínová listina ještě není definitivně potvrzena, ale chybět by v ní vedle Hradištka u Sadské neměly např. Slatiňany na Chrudimsku, Královice u Slaného, areál VFU Brno, Zduchovice u Kamýku nad Vltavou či Tlumačov na Zlínsku. Na posledním jmenovaném místě by v jeden víkend měly proběhnout jak závody spřežení, tak ve skocích. Finále Zimního jezdeckého poháru budou hostit poprvé Královice u Slaného v rámci Jezdeckého festivalu. Tento vrchol, který se doposud konal na výstavišti v Lysé nad Labem při jarním veletrhu Zemědělec, projde řadou organizačních změn, ale divákům opět nabídne pestrou nabídku jezdeckých soutěží nejen ve zmíněných dvou disciplínách, ale také ve voltiži a v drezuře,“ uvedl Josef Malinovský z Jezdeckého klubu Jezdci.cz, jenž je vyhlašovatelem seriálu.
 
„V současné době máme pevně rozvrženou termínovou listinu a potvrzujeme si s pořadateli jednotlivých kol místa konání. Přesně čtyři měsíce před plánovaným začátkem seriálu jsme též zaslali na Českou jezdeckou federaci ke schválení nová pravidla. V tuto chvíli mohu snad prozradit, že velkou novinkou bude kvalifikační systém pro postup do finále, kam se v jednotlivých kategoriích probojuje 20 nejúspěšnějších jezdců či vozatajů. Finále tedy nebude otevřenou soutěží s dvojnásobným počtem bodů za umístění, jako tomu bylo doposud, ale uzavřeným dvoukolovým závodem těch nejlepších z kvalifikačního žebříčku. Další podrobnosti však upřesníme až poté, co Česká jezdecká federace pravidla seriálu schválí,“ dodal Josef Malinovský.
 
Veškeré informace budou průběžně publikovány na internetových stránkách www.jezdeckypohar.cz.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE