reklama 11A

Před CSI Cagnes-Sur-Mer nepřežil kůň metody jezdce

Podle informací serveru World Of Show Jumping došlo v pondělí 10. října na francouzském závodišti Cagnes-Sur-Mer ke smrti koně vlivem "výcvikových" metod jeho jezdce. Dvojice se měla účastnit skokových závodů CSI2*, které se tam konají do 16. října.
11.10.2016 09:37  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz

V Cagnes-Sur-Mer probíhá túra závodůPondělí 10. října bylo nesoutěžním dnem. Podle rozpisu na webu FEI,  proběhnout ve středu 12. října veterinární přejímka, čímž budou druhé závody CSI Cagnes-Sur-Mer oficiálně zahájené
 
Irský jezdec, Kevin Thornton, jenž trvale žije ve Švýcarsku, měl údajně právě v pondělí v místě konání závodů, ještě za přítomnosti další osoby podrobit osmiletého koně jménem Flogas Sunset Cruise takovému zacházení, po němž nakonec zkolaboval a uhynul.
 
Na svých stránkách WOSJ uvádí: „Jezdec údajně s koněm v pondělí na dostihovém oválu zacházel tak hrubě, že pro koně to mělo fatální následky. Okolnosti případu zatím nejsou příliš jasné, trochu více světla by do něj mohl vnést dokument, který zveřejnil pořadatel GPA Jump Festivalu v Cagnes-Sur-Mer. Ten zároveň hledá svědky“
 
Dále se na webu WOSJ nachází odkaz na Instagram pořadatele, který směřuje na dokument – prohlášení svědka. Podle textu prohlášení měl jezdec údajně společně s další osobou „na zemi“ nutit koně bitím bičem bez přestání cválat, což vedlo nakonec až ke kolapsu. 
 
K incidentu se vyjádřila irská federace Horse Sport Ireland, která celou věc ostře odsoudila, nicméně uvedla, že momentálně nemůže vydat k případu více informací, protože je to stále prošetřováno.
 
WOSJ požádal také Mezinárodní jezdeckou federaci FEI o stanovisko. Ta v úterý 11. října večer uvedla na svém webu, že případ vyšetřuje ve spolupráci s pořadatelem závodů i policií, a že očekává výsledky pitvy. Také FEI zdůraznila, že wellfare je její nejvyšší prioritou při řízení a organizaci jezdeckého sportu.
 
O případu vás budeme dále informovat. 
 



Štítky: CSIskokyFEI
reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE