reklama 11C

Vyjádření FEI k smrtelnému pádu na CEI Valparaíso

Mezinárodní jezdecká federace FEI se musela bohužel podruhé v krátké době vyjádřit k smrtelnému pádu jezdce na mezinárodních závodech. V úterý 27. září došlo k úmrtí jezdce při vytrvaleckém závodě CEI2* ve Valparaíso.
30.09.2016 10:37  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Vyjádření FEI k incidentu přinášíme níže:
 
S nejhlubší lítostí musíme potvrdit, že při CEI v Llay Lllay ve Valparaíso (CHI) došlo v úterý 27. září k smrtelnému pádu jezdce Huga Valdése Barrose (58), který sedlal desetiletého valacha MP Sifax. Stalo se tak v druhé etapě závodu.
 
Pád se odehrál bez svědků, jezdec však pravděpodobně spadl, když kůň nezatočil na trati a přeskočil úzký kanál. Kůň vyšel z incidentu bez zranění.
 
Pro Huga Valdése Barrose to byly druhé závody na úrovni CEI2*, nicméně na národních závodech a závodech nižší úrovně se účastnil už více než deset let. Zůstala po něm manželka, dcera a dva synové.
 
Po tragédii vyjádřili soustrast blízkým předseda čilské vytrvalecké asociace, stejně jako hlavní rozhodčí závodů a zástupci FEI.
 
„V srdci jsme s rodinou a blízkými Huga Valdése Barosse, FEI a celý jezdecký svět vyjadřuje upřímnou soustrast“, uvedla Sabrina Ibaňez, generální sekretář FEI.
 
Zdroj: www.fei.org
 



Štítky: FEICEIvytrvalost
reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE