reklama 11B

Vyjádření FEI k tragickým pádům jezdců military

Mezinárodní jezdecká federace vydala vyjádření k smrtelnému pádu americké jezdkyně při CCI3* Jersey Fresh. Za krátký čas je to bohužel druhé takové vyjádření, které byla FEI nucena vydat. Koncem dubna utrpěla smrtelná zranění jezdkyně v Austrálii...
16.05.2016 16:34  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C

www.fei.org

Ve velmi krátkém čase došlo ve světě k dvěma fatálním pádům jezdů všestrannosti. V sobotu 30. dubna utrpěla zranění neslučitelná se životem australská jezdkyně Caitlyn Fischer při CCI1* v Sydney. O dva týdny později nepřežila pád na crossu CCI3* v Allentown (USA) Britka Philippa Humphreys.
 
FEI vydala k oběma případům oficiální vyjádření. K prvnímu případu uvádí, že devatenáctiletá jezdkyně Caitlyn Fischer spadla při terénní zkoušce na překážce číslo 2. Zatímco její kůň Ralphie zůstal nezraněn a nějaký čas byl pouze pod dohledem veterinářů, jezdkyně utrpěla zranění, která byla, i přes veškerou péči lékařů poskytnutou přímo na tratineslučitelná se životem. FEI vyjádřila nejhlubší soustrast rodině a nejbližším.
 
Stejně tak kondolovala i příbuzným britské sportovkyně. Podle vyjádření FEI závodila Philippa Humphreys na tříhvězdové úrovni poslední dva roky a mimo jiné úspěšně absolvovala před měsícem s koněm Rich N Famous CIC3* v Elktonu, kde dokončila pátá. Stejného koně sedlala pro osudnou soutěž, kůň na překážce číslo 16 při pádu zalehl. Jezdkyně byla okamžitě převezena do nemocnice, ale nepodařilo se zachránit. Kůň zůstal nezraněn.
 
FEI ve svém vyjádření uvádí, že oba případy budou podrobně vyšetřeny
 
K tragédii se také vyjádřily federace, jež jezdkyně reprezentovaly, která můžete najít níže:
 
 
Zdroj: www.fei.org



Štítky: FEIvšestrannost
reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE