reklama 11D

FEI hlásí další dva pozitivní dopingové nálezy

Mezinárodní jezdecká federace hlásí, že z laboratoře dorazila 16. listopadu hlášení o pozitivních nálezech u dvou koní testovaných na mezinárodních závodech v parkurovém skákání a vytrvalosti. Jezdci byli dočasně suspendování. Více v článku...
18.11.2015 09:19  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz

Vzorek odebraný při CSIO2* Teherán (IRI) konaných 22. – 25. září koni jménem Sir de Dimanat (FEI ID 102PH75/IRI) jezdce Mohammada Davouda Shekofti (IRI) se vrátil pozitivní na Stanozolol a jeho metabolity, 16 Beta Hydroxy-Stanozol, což jsou anabolické steroidy, které podporují růst svalové hmoty. Kůň byl také pozitivní na kontrolované látky Dexamethasone, což je kortikosteroid používaný na léčení zánětlivých a autoimunitních onemocnění, a dále na nesteroidní lék Flunixin.
 
Vzorek odebraný při MS mladých koní ve vytrvalosti ve Valeggio sul Minico (ITA) 26. září koni Barbaforte Bosana (FEI ID 104OJ42) jezdkyně Camilly Malty (ITA) byl testovaný pozitivně na Ergonovin.
 
Oba jezdci byli dočasně suspendování k datu oznámení pozitivních nálezů – 16. listopadu. Koním byla pozastavena činnost na dva měsíce.
 
Více informací k rozhodnutím ve starších již řešených případech najdete ZDE
 
Zdroj: www.fei.org



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE