reklama 11A

Prague Lions na úvod GCL v Cascais patnáctí

ikonka

Osmý z šestnácti mítinků parkurové série Global Champions, které předcházejí prosincovému vrcholu Prague PlayOffs, zahájil ve čtvrtek 14. června v portugalském letovisku Cascais, Estoril. V úvodním kole týmové soutěže Prague Lions dokončili patnáctí…
15.06.2018 00:29  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Za družstvo Pražských lvů nastoupili ve čtvrtek večer Aleš Opatrný s 13valachem VDL Fakirem a jeho nizozemský kolega Gerco Schröder na 11letém hřebci Glock´s Lausejunge. Zahajoval český reprezentant, který po lehkých chybách na překážkách s čísly 3 a 10 dovezl do cíle 8 trestných bodů. Schröder zaznamenal chybu hned na prvním skoku, ale zbytek jeho jízdy byl již naprosto čistý. Ke čtyřem bodům za shození bariéry přidal ještě jeden za překročení stanoveného času, což v součtu znamenalo pro Prague Lions 13 trestných bodů. Ty jim po první části dvoukolové soutěže přisoudily 15. místo. 
 
Jak už se diváci při závodech Global Champions League mnohokrát přesvědčili, sobotní druhé kolo může pořadím pořádně zamíchat. Hned pět celků tentokrát postupuje bez bodového zatížení a šestý má pouze jeden bod za čas. Tři družstva inkasovala čtyři body za jedno shození a 10. až 13. tým v průběžném pořadí má v kolonce penalizace osmičku, která znamená dvě zapsané chyby. Před Pražskými lvi jsou ještě na 14. pozici „domácí“ Cascais Charms s 10 trestnými body. 
 
Týmovému klání s překážkami vysokými 155 centimetrů předcházela v Cascais zahajovací soutěž kategorie CSI5* na úrovni o 10 centimetrů nižší. V té se představila kompletní trojice jezdců reprezentující Prague Lions. Anna Kellnerová s Balguerem ji dokončila s 5 trestnými body, Gerco Schröder na koni Glock´s Lausejunge zapisoval jen 3 body za čas. O bod nižší penalizaci obdržel Aleš Opatrný s VDL Fakirem. Zvolené tempo bylo pomalejší, jelikož start v této soutěži byl pro koně spíše tréninkový před hlavním bodem čtvrtečního programu. 
 
V pátek se pojedou dvě rámcové soutěže na úrovni pěti hvězd, jejichž začátky jsou naplánovány na 18.45 a 22.00 hodinu. Osmý díl Global Champions League vyvrcholí v sobotu od 19.00 hodin a od 22.30 na něj naváže Longines Grand Prix pro 35 kvalifikovaných jednotlivců. Vítěz této závěrečné soutěže portugalského mítinku doplní seznam účastníků prosincové Super Grand Prix při Prague PlayOffs ve vysočanské O2 areně, čímž se zaplní rovná polovina startovních pozic vyhrazených pro tuto jedinečnou podívanou připravovanou na sobotu 15. prosince. 
 
Další podrobnosti najdete na adresách www.gcglobalchampions.com nebo www.pragueplayoffs.com.
 
Foto David Horváth / CET



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE