reklama 11A

Pražští lvi se chystají na osmé kolo GC v Cascais

ikonka

Další proslulé přímořské letovisko hostí parkurovou sérii Global Champions. Po St. Tropez a Cannes se nejlepší jezdci a koně světa přesunuli z Francie do portugalského Estorilu (Cascais). Chybět nemohou Pražští lvi, opět s oběma Čechy na startu…
13.06.2018 13:04  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Anna Kellnerová i Aleš Opatrný se představí v barvách celku Prague Lions během osmého kola seriálu Global Champions, které se v Cascais koná od 14. do 16. června. Třetí oporou družstva je nizozemský reprezentant Gerco Schröder.
 
Úvodní těžká zkouška čeká účastníky týmové soutěže Global Champions League ve čtvrtek od 21.00 hodin. Německý stavitel Frank Rothenberger připraví pro elitní dvojice parkur s překážkami do 155 centimetrů. 
 
Finální boj o bodový příděl do žebříčku se strhne v sobotu v druhém kole ligové soutěže. Ta odstartuje v 18.00 hodin a její překážky budou dosahovat výšky 160 centimetrů.
 
S maximální možnou úrovní obtížnosti se potkají jezdci také v dalším z vrcholů celého mítinku, Grand Prix Cascais, jenž vypukne v sobotu od 21.30 pod umělým osvětlením. 
 
Série Global Champions s ročníkem 2018 se dostává do své poloviny, takže tlak na umístění týmů i jednotlivců v dalším kole se zvyšuje. Šestnáct nejvýše postavených družstev po základní části série se zúčastní v Praze v polovině prosince finálového Super Cupu při galashow světového parkuru Prague PlayOffs. 
 
V aktuálním žebříčku jsou na první příčce jezdci London Knights se 153 body, o pět bodů za nimi jsou Valkenswaard United a třetí místo drží Shanghai Swans se 115 body. Prague Lions jsou aktuálně na postupové pozici číslo sedm.
 
V případě individuálního klání Global Champions Tour čeká během Prague PlayOffs vítěze jednotlivých Velkých cen speciální soutěž Super Grand Prix. Účast v ní již mají jistou britský jezdec Scott Brash, Australanka Edwina Tops-Alexander, Gregory Wathelet z Belgie, Brit Ben Maher, světová jednička z Nizozemí Harrie Smolders, Kolumbijec Carlos Lopez a švédský jezdec Peder Fredricson. Kdo bude osmým šťastlivcem, to bude známo v sobotu pozdě večer.
 
Špičkový parkurový sport, který se bude odehrávat v Cascais, můžete sledovat on-line na adrese www.gcglobalchampions.com. Podrobnosti k mítinku najdete na stránce www.globalchampionstour.com/events/2018/cascaisestoril/.
 
Foto David Horváth / CET



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE