reklama 11A

Poslední letošní S** v Suché pro Jiřího Skřivana

První říjnovou sobotu se v areálu Jiřího Skřivana v Suché u Litomyšle konaly poslední jezdecké závody letošní sezony. Na programu dne byly nejen klasické soutěže, ale i soutěže spadající pod oblastní mistrovství žen, seniorů a mladých jezdců.
05.10.2015 12:41  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Poslední letošní S** v Suché vyhrál domácí Jiří Skřivan. Foto: Michaela Javůrková

Brzké sobotní ráno zahajoval parkur s postupnou obtížností do 90cm. Plný počet dobrých bodů a zároveň nejrychlejší čas měl Jakub Petrus v sedle Karey (JK Sloupnice). O necelé dvě sekundy pomalejší byla Kateřina Šislerová a Celtis (OS Hiporehabilitace Baneta). Třetí do cíle dojela Vladislava Ciprová a Revue (JK Pastviny). 
 
Na limitovaný čas se jela druhá soutěž, parkur stupně „Z“, kde limit činil 62 sekund. Nejblíže tomuto limitu byla Martina Šoupalová, reprezentující Showpal Equiteam, v sedle D´Elise. Na druhém místě dokončila domácí Jana Halámková a Golden Gasper, o třetí místo se podělili Jiří Tměj s Daretem (JK prof.M.Hrabánkové) a Jan Skřivan v sedle Ezura (JKHS), jelikož jejich odchylka od limitovaného času byla naprosto totožná.
 
Divácky velmi atraktivní byla třetí soutěž – parkur s postupnou obtížností do 115cm se žolíkem. Jediný, komu se podařilo čas stlačit pod čtyřicet sekund, byla Kateřina Štěpánková a Vanesa 7 (JK Tyko Čepí o.s.), zaslouženě tak zvítězila. Druhá dokončila parkur zástupkyně Hradeckého jezdeckého klubu, Petra Poláčková a Minela, třetí poté Petra Skřivanová a Easy Love (Stáj Manon).
 
Čtvrtá soutěž už byla mistrovská. Na parkuru stupně „L**“ se rozhodovalo o mistryni východočeské oblasti mezi ženami. Pouze dvě jezdkyně dokončily parkur bez chyby a rozhodlo rozeskakování – ve prospěch Martiny Šoupalové a La Legion, jelikož Zuzana Plundrová v sedle Lappentiho (JS Plundra), která startovala v rozeskakování jako první, jednou chybovala. Martině tedy stačilo zajet čistý parkur, aby se stala mistryní VČO v kategorii žen. Zuzana Plundrová obdržela stříbrnou medaili, na třetí místo ještě dosáhla nejrychlejší jezdkyně s jednou chybou, Petra Poláčková.
 
Toto dvouhvězdové L se jelo zároveň i jako otevřená soutěž, kde nenechal nikoho na pochybách Jiří Skřivan, když v sedle Tenerife´s Allegreta dokončil bez chyb a v nejrychlejším čase. Druhá byla Martina Šoupalová a La Legion, třetí pak Barbora Chloupková a Poison Ivy (TJ Equus Kinsky). 
 
Následovalo rozhodování o medailích pro mladé jezdce na parkuru „S*“. Tři jezdci se probojovali do rozeskakování. Jako první do rozeskakování nastupoval Ondřej Málek s Cornilsem (Sportovní stáj Málek), který prolétl parkurem v čase 43,18s. Druhá startovala Vanda Tmějová a Žilien Taurus Trans (JKHS), která bohužel dvakrát zaváhala. Ve svých rukou měla vše Kateřina Málková s Chintou (Sportovní stáj Málek), která sice zajela čistě, ovšem pomaleji než stájový kolega. Zlato i stříbro tedy putovalo k Málkovým, bronz zůstal v rukou domácí Vandy Tmějové.
 
Vrcholem pozdního odpoledne byl parkur stupně „S**“, který se jel jako otevřená i mistrovská soutěž seniorů. Pouze dva jezdci přešli parkur stavitele Romana Falty bez chyb – Jiří Skřivan a Aleš Richter (JK Stáj Machovi). Jiří do rozeskakování vstoupil jako první s Kallisto a nasadil laťku na nezchybný parkur a čas lehce přes 40 sekund. Aleš Richter se rozhodl nestartovat a tudíž zlato připadlo řediteli závodů Jiřímu Skřivanovi a Kallisto, stříbro Aleši Richterovi a Viktorii 8. Třetí místo a bronzová medaile patřila nejrychlejšímu jezdci s jednou chybou – Jiřímu Skřivanovi a Flying Star 1. 
 
V otevřeném „S**“ bylo první místo shodné se soutěží mistrovskou. Druhá dokončila Veronika Špačková a Vileria (JK Černožice), která v rozeskakování jednou zaváhala. Třetí pozici ve výsledkové listině obsadil Aleš Richter a Viktorie. 
 
Parkurová sezona v areálu Jízdárny Suchá je u konce. Přes zimu se ale budou konat veřejné tréninky, soustřední a spoustu akcí pro děti.
 
Text a foto: Michaela Javůrková



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE