reklama 11A

Oblastní mistrovství dětí a juniorů 2015 v Suché

V sobotu 22. srpna se v Suché u Litomyšle v areálu Jiřího Skřivana rozdávaly medaile ve skokovém oblastním mistrovství pony, dětí a juniorů. Na programu byly i další otevřené soutěže, až do jednohvězdového S...
24.08.2015 08:21  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
O zajímavou podívanou tudíž bylo postaráno až do brzkých večerních hodin. Slunný víkend zahajovalo MVČO pony pro děti 8 – 12 let. Jelikož všechny tři zúčastněné dvojice dokončily parkur bez chyby, rozeskakovaly se o medailová umístění. Čas rozhodl ve prospěch domácí Adély Škeříkové v sedle Breda 2, vyskočila tedy na nejvyšší stupínek a odvezla si ze Suché zlatou medaili. Stříbro putovalo do JK Dolní Přím prostřednictvím Josefa Kubiase a Bohemian Flora, bronz pak do nedaleké Sloupnice k Elišce Petrusové s Juráškem 12.
 
I vítězka následující soutěže byla na Suché doma. Nikola Tivodarová a Indián 1 zvítězili v MVČO pony, handicap SP, pro děti 13 – 16 let, i oni se tak mohli radovat ze zlata. Druhou příčku obsadila Eliška Jíšová a Mirand-Gepard z JO Lanškroun z.s., třetí pak Johanka Hypiusová a Topstar (Hypius Miloň).
 
Třetí soutěží byl parkur stupně „Z“ na limitovaný čas, který byl stanoven na 73 sekund. Velikou radost měla Natálie Jiroutková v sedle Zarani Elizabeth (Showpal Equiteam). Jejich odchylka od limitu činila 0,42s a tato odchylka nebyla překonána. Druhá o tři setiny sekundy skončila domácí Daniela Jůvová v sedle Haly 2, třetí byla taktéž domácí Dana Beranová s Mozaikou B.
 
Na parkuru stupně „Z“ se rozdělovaly medaile v MVČO dětí. Pouze dvě účastnice dokončily parkur a již jen jediná základní parkur i rozeskakování bez chyby. Byla Tereza Lipavská a Kačenka 1, reprezentující JK Sloupnice, mohla tedy slavit vítězství. S chybou v rozeskakování obsadila druhou pozici Anna Slušná a Adiže 2 (Stáj Slušný).
 
S návazným rozeskakováním se jel parkur stupně „ZL“, kam nastoupilo celkem 38 dvojic. Nejrychlejším a bezchybným ve druhé fázi parkuru byl Matouš Kořínek v sedle Chique ze Stáje Nový Dvůr. So Sandro Z vedený Martinem Šoupalem protnul cílovou pásku o sedm setin pomaleji, zasloužil si tedy druhé místo. Třetí byla Sára Finsterle s Eurydikou (JK Hřebčín Suchá). 
 
Další soutěž, L**, se hodnotila zároveň jako juniorská mistrovská i otevřená. V obou těchto soutěžích kralovala Sára Finsterle, když s Eurydikou zvítězila a s Elektrou 3 obsadila druhé místo. Na stupních vítězů pro MVČO jsme tedy viděli pouze dvě jezdkyně, kdy tou druhou byla Lucie Šrámková v sedle Anji K (JK Čermná). V otevřeném L** na třetí pozici dosáhla Tereza Veselá a Chokotoff (JK Hřebčín Suchá).
 
Vrcholem programu bylo S*, kde se o finanční dotace popralo sedmnáct dvojic. Jediným, kdo zvládl nástrahy parkuru Oldřicha Sojky a dokončil bezchybně základní kolo bez chyb, byl Jiří Skřivan v sedlech koní Coco d´Eclipse a Flying Star 1. S Flying však v druhé fázi parkuru chyboval, vítězným koněm tedy byl Coco. Nikomu dalšímu se nepodařilo v parkuru nezaváhat. Třetí místo obsadila s chybou v základním parkuru Ing. Štěpánka Zavoralová se Simonou 3 (JO Stáj Dvořák Čistá), čtvrté Sára Finsterle s Loopingem a páté Martina Šoupalová v sedle La Legion (Showpal Equiteam).
 
Zbývá ještě rozdělit druhou sadu medailí pro mladé jezdce a seniory. V sobotu 3. října se v Suché budou konat poslední parkurové závody sezony, kdy se mimo jiné rozhodne i o těchto medailích
 
Text a foto Michaela Javůrková



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE