reklama 11A

Pony-games: pátá je hra s provazem

Pod názvem „provaz“ je známá hra číslo pět, která patří do pravidel Pony-games. V čem spočívá, jak se na ní jezdci připravují a jaká jsou pravidla, se podíváme v dalším díle seriálu, který pro vás o této zábavné i užitečné disciplíně natočila EquiTV.
08.03.2016 17:20  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

CELÝ DÍL SERIÁLU O PONY-GAMES NAJDETE ZDE

Hrou číslo pět v rámci Pony-games je „provaz“. Na jeho začátku zdolá jeden jezdec slalom ze čtyř tyček. V ruce přitom 90 cm dlouhý provaz. Po překonání slalomu předá jeden konec provazu kolegovi, který na něj čeká, druhý stále drží ruce, a společně pak slalom projedou zpět. Takto se ve dvojicích prostřídají všichni členové družstva
 
Příprava na tuto hru spočívá v trénování jízdy dvojic těsně vedle sebe. Nejprve jdou jen v kroku, postupně mohou přidat klus a zkušení závodníci umí pak v průběhu hry těsně vedle sebe ve dvojici i cválat
 
Podstatné je, aby se jezdci dokázali za jízdy domluvit a sladit, tedy přesně věděli, kdy mají zpomalit a kdy zrychlit. Pochopitelně se musí dobře snášet i koně. 
 
Pokud dojde k chybě, například jeden s jezdců provaz pustí, nedodrží trasu slalomu a podobně, musí se dvojice vrátit na místo, kde v chybě došlo a napravit ji.
 
Celý průběh hry i rady pro přípravu se dozvíte v našem videu.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE