reklama 11B

Po prvním kole GCL v Madridu není nic rozhodnuto

ikonka

Výsledky úvodní části dvoukolové týmové soutěže Global Champions League 2018 v Madridu slibují velmi napínavou podívanou při sobotním vyvrcholení čtvrtého dílu této prestižní parkurové série. Tým Prague Lions je zatím sedmnáctý, ale to nic neznamená…
05.05.2018 01:03  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Stejný počet trestných bodů má celkem pět družstev. Dalších šest má na kontě osm či více bodů, což je rozdíl maximálně jedné chyby. Pět celků si v pátek 4. dubna zapsalo čtyři trestné body a pouze jeden tým – Shanghai Swans – má nulu. Druhý soutěžní den se tak může pořadí kompletně promíchat. Každopádně ti, co chtějí pomýšlet na stupně vítězů, si nebudou moci dovolit chybovat. 

Českým fanouškům v pátek udělala obrovskou radost Anna Kellnerová v sedle třináctiletého Calcourta Falklunda, když nezaznamenala žádnou penalizaci. Její kolega Gerco Schröder však neměl sportovní štěstí na své straně a s patnáctiletým valachem jménem Glock´s Cognac Champblanc chyboval třikrát, což navýšilo skóre o 12 trestných bodů. Třetí člen Prague Lions Niels Bruynseels absolvoval soutěž jako jednotlivec a v sedle desetileté klisny Israel v/d Dennehoeve projel cílovou čarou se 4 body. 

Právě Niels Bruynseels vystřídá v sobotu na týmové pozici Annu Kellnerovou a se zkušenou dvanáctiletou klisnou Gancia de Muze se pokusí předvést čistou jízdu, která by pomohla družstvo posunout třeba opět do první desítky. Podstatně zkušenějšího koně si bere do vrcholu ligové soutěže i Gerco Schröder, jenž tentokrát osedlá šestnáctiletého hřebce Glock's Londona. S ním šel v pátek rámcovou soutěži CSI5* s překážkami do 145 centimetrů a dokončil ji bez chyby, jen s jedním bodem za čas. Stejný parkur absolvoval v pátek i Niels Bruynseels s Gancií de Muze. Zaznamenal jedno shození, stejně jako Anna Kellnerová a Balguero. S tímto dvanáctiletým valachem se Kellnerová postaví na start sobotní soutěže s překážkami do 160 centimetrů v pozici jednotlivce a pokusí se s ním o kvalifikaci do Grand Prix.  

Druhá část čtvrtého kola Global Champions League začíná ve 14.30 hodin. Následná Longines Global Champions Tour Grand Prix Madridu je na programu od 18.45 hodin a z ní vzejde již čtvrtý účastník Super Grand Prix, jež bude součástí prosincové galashow světového parkuru Prague PlayOffs ve vysočanské O2 areně. 

Další podrobnosti k závodům v Madridu najdete POD TÍMTO ODKAZEM
 

Foto David Horváth / CET




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE