reklama 11D

Paradrezurní tým se připravuje na LPH v Riu

Přinášíme vám rozhovor s první paradrezurní jezdkyní, která se dokázala kvalifikovat na paralympiádu, Anastasjou Vištalovou. O přípravách na Rio jsme mluvili s ní, i s její trenérkou Renatou Habáskovou. Více ve videoreportáži…
11.08.2016 10:06  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

VIDEOREPORTÁŽ MŮŽETE ZHLÉDNOUT ZDE

Všichni sportovní příznivci jistě v těchto dnech bedlivě sledují dění na olympijských hrách v brazilském Riu. Také jezdectví patří mezi olympijské sporty, byť z České republiky se žádný jezdec do Ria nekvalifikoval.

Alespoň malou útěchou je skutečnost, že to samé nelze říci o paralympijských hrách a drezuře, kde nás bude reprezentovat Anastasja Vištalová. V rámci přípravy Anastasja absolvovala v červenci dvoje národní závody v Královicích a Zduchovicích, po kterých se musela rozhodnout, kterou ze svých klisen si na paralympiádu vezme. Nakonec dostala před Dominique přednost Lata Brandis.

Na podrobnosti jsme se zeptali přímo Anastasji Vištalové, kterou jsme začátkem srpna zastihli, když si vyzvedávala oficiální výbavu pro Rio. O krátký rozhovor jsme požádali také trenérku Anastasji Vištalové Renatu Habáskovou.

S Anastasjou Vištalovou se ještě před jejím odletem do Ria uvidíme při paradrezurním mistrovství České republiky ve Zduchovicích, kde samozřejmě pro vás zjistíme další novinky z příprav na zmíněný absolutní vrchol sezony. Během olympijských her se Česká jezdecká federace prezentuje v olympijském parku Rio-Lipno, kam jsme se s kamerou EquiTV zajeli podívat. Podrobněji se dění na Lipně ve spojitosti s jezdeckým sportem budeme věnovat až příště.
 




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE