reklama 11D

Opava hostila rámcové soutěže skokového poháru

Během posledního srpnového víkendu se v Opavě konalo další kolo Českého skokového poháru 2017. K tomu patřily neodmyslitelně také rámcové soutěže pro juniory CJC a jezdce do 25 let U25. Souhrn z nich vám přinášíme v reportáži EquiTV…
01.09.2017 15:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

SOUHRN Z OPAVSKÉ CJC A U25 NAJDETE ZDE

Šestnáctý ročník seriálu Český skokový pohár se pomalu chýlí ke svému finále. Osmé kvalifikační kolo hostil během posledního srpnového víkendu Jezdecký klub Opava Kateřinky. O tom, kdo si odveze body do žebříčku rámcových túr Czech Junior Cupu a soutěže U25 se rozhodovalo v neděli 27. srpna. 

Na účastníky juniorské túry čekalo dílčí finále postavené jako hendikep na překážkách do 120 respektive 125 centimetrů a dvanáct dvojic si s jeho kurzem poradilo bez zaváhání. Ke slovu tak přišlo rozeskakování. Suverénně nejrychlejší jízdu v něm předvedla Markéta Miková s klisnou Papayou, jenže na překážkách jednou chybovala, čímž se připravila o umístění na nejvyšších příčkách. 

Čistě překonala zkrácený parkur Anna Helebrantová v sedle koně Epo Van De Achterhoek. Cílem projela v čase 28,98 sekundy a obsadila třetí místo. O pouhých 13 setin sekundy rychlejší a rovněž bezchybná byla Sára Finsterle s Elektrou, která si tak v Opavě dojela pro druhý nejvyšší bodový příděl. Vítězkou se stala Mariana Michlíčková, která s Dorettem na překážkách nezaváhala a čas dokázala stlačit k hranici 28,5 sekundy. 

Ve vedení žebříčku mladší skupiny juniorů od 12 do 15 let je Anna Lani Novak s 83 body. Druhé místo drží se ztrátou 13 bodů Anna Helebrantová a na třetí příčce jsou dvě jezdkyně se 69 body, a to Kateřina Svěráková a Veronika Kolářová. Ve starší kategorii juniorů je v čele Sára Finsterle, která má na svém kontě 90 bodů. O jediný bod za ní zaostává Linda Portychová a třetí místo patří aktuálně Lucii Kumarové s 82 body.

Pro jezdce ve věku do 25 let byl připraven parkur obtížnosti ST*, jeho překážky tedy dosahovaly výšky 135 centimetrů. Bez zaváhání si s kurzem poradily tři dvojice, které se tak o vítězství musely rozeskakovat. Hladce procházel zkráceným parkurem Václav Staněk s Heartbreakem ZH, ovšem pouze do okamžiku, kdy spletl trať a byl kvůli omylu vyloučen. To pro něj znamenalo konečné 3. místo. Tina Šalková s Digerem v rozeskakování třikrát chybovala a dojela druhá. Vítězkou se stala Kateřina Kubrická s klisnou Šejnou. Ta nastupovala do rozeskakování jako poslední a po chybách soupeřů zvolila taktiku na jistotu. Když přišla jediná chyba na posledním skoku, bylo zřejmé, že i s překročením stanoveného času jí o 1. místo nemůže nic připravit. 

Vedoucí jezdkyní seriálu U25 je po opavském kole Kateřina Málková, která má rovných 100 bodů. Druhá je s odstupem 14 bodů Kateřina Kubrická a třetí Denisa Vegrichtová má na kontě 71 bodů.

 




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE