reklama 11C

Opatrný: Důležitý je výsledek pro tým Prague Lions

ikonka

Družstvo Prague Lions letos již jednou v Globlal Champions League zvítězilo zásluhou Anny Kellnerové a Gerca Schrödera. Nyní má šanci senzační výsledek zopakovat ve francouzském Cannes, kde se daří Alešovi Opatrnému a Nielsovi Bruynseelsovi…
08.06.2018 01:15  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Českého reprezentanta Aleše Opatrného jsme krátce po prvním kole sedmého mítinku Global Champions League 2018 v Cannes, které se uskutečnilo ve čtvrtek večer, požádali o zhodnocení výkonu znamenajícího vedoucí pozici pro tým Pražských lvů.
 
Jak jste si užil čtvrteční parkur sedmého kola Global Champions League v Cannes? 
Samozřejmě jsem si ho užil díky čistému výkonu skvěle. Ještě větší radost mám z toho, že můj týmový kolega Niels Bruynseels šel také čistě a máme výbornou výchozí pozici do sobotního druhého kola soutěže družstev.
 
Jak jste se na tyto závody s vaším koněm VDL Fakirem připravoval? 
Před dvěma týdny jsem s ním startoval na mezinárodních závodech kategorie CSI2*, kde jsem byl jednou druhý v soutěži s překážkami do 145 centimetrů. Poté měl Fakir před cestou do Cannes týden volna. Vypadá ve skvělé formě, ale zatím máme za sebou jen první těžký den. Ten druhý nás čeká v sobotu, tak se na něj zkusíme v pátek co nejlépe připravit. 
 
Připouštěl jste si před čtvrtečním parkurem GCL nějakou nervozitu, nebo trému? 
Napětí tam je vždy, což myslím, že musí být, aby člověk měl v sobě tu bojovnost. Žádnou velkou nervozitu jsem ovšem necítil, protože na opracovišti skákal kůň skvěle, a to vždy dodá jezdci jistotu a klid pro celou jízdu.
 
Na první pohled nevypadalo vaše tempo úplně nejrychlejší. Měl jste čas zcela pod kontrolou, nebo jste jel hlavně na čistotu a připadala v úvahu i drobná penalizace za čas?
Fakír není příliš rychlý kůň a kdybych s ním zkusil závodit, možná bych byl o dvě až tři sekundy rychlejší. To jsem však neriskoval, protože nejdůležitější je týmová soutěž kvůli kvalifikaci do prosincového Super Cupu v rámci Prague PlayOffs v pražské O2 areně. Proto jsem se snažil zajet v první řadě čistou jízdu, a to se mi povedlo.
 
Můžete zhodnotit náročnost dnešního kurzu? 
Skoky šly rychle za sebou, výška překážek byla také na mírách, ale technicky to bylo velmi příjemné. Chyběl například trojskok a distance nebyly z mého pohledu až tak náročné. 
 
Jak moc důležité jsou dva čisté parkury před sobotním druhým kolem? 
Dva čisté parkury jsou vždy velmi důležité. Druhé kolo soutěže Global Champions League však může mít zcela jiný průběh. Jak mě, tak Nielsovi se mohou stát dvě lehké chyby, a pak bychom se v pořadí propadli. Ale budeme se pořádně soustředit a bojovat až do konce, abychom dosáhli na co nejlepší výsledek. 
 
Je čtvrteční výsledek pro vás víc úleva před sobotním startem, nebo naopak vysoko nasazená laťka? 
Člověku se bude určitě dobře spát, bude se moci soustředit a bude mít ještě větší motivaci do druhého kola.
 
Bude se pro sobotní vyvrcholení soutěže Global Champions League měnit sestava v týmu Prague Lions, nebo zůstane stejná, když se vám takto dařilo? 
To v tuto chvíli, krátce po skončení prvního kola, nemohu s jistotou říci, zda budou nějaké změny ve složení týmu. Musíme vše probrat s týmovou trenérkou Jessicou Kürten a nejpozději v pátek se rozhodne. 
 
Děkuji za rozhovor a držíme palce do vrcholného dne Global Champions v Cannes!
 
Další informace najdete na adresách www.gcglobalchampions.com a www.pragueplayoffs.com
 
Foto David Horváth / CET



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE